Cem Uzan: Genç Parti seçimlere giriyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun 17 partinin seçime katılabileceğini duyurmasının ardından, Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Cem Uzan: Genç Parti seçimlere giriyor
  • 25 Nisan 2021, Pazar 1:44

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Genç Parti'nin seçime katılabileceğini, DEVA ve Gelecek Partisi'nin ise gerekli kriterlere uymadığını bu yüzden de seçime katılamayacağını açıkladı.

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin Mayıs ayında, DEVA Partisi'nin ise Haziran ayında yeterliliğe sahip olması bekleniyor.

GENÇ PARTİ YENİDEN SEÇİMLERDE

Yüksek Seçim Kurulu bu yıl Genç Parti'nin de seçimlere katılabileceğini açıkladı. YSK'nın bu kararının ardından Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Uzan yaptığı açıklamada, "YSK resmen açıkladı. Genç Parti seçimlere giriyor. Haydi hayırlısı Türkiyem" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 17 partinin seçime katılabileceğini duyurmasının ardından, Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

PARTİ SAYISI 17'YE ÇIKTI

Geçen yıl 15 olarak açıklanan parti sayısı bu yıl Genç Parti ile Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin (MYP) eklenmesiyle 17'ye yükseldi.

SK kararına göre seçime girme yeterliliğine sahip partiler şunlar: İYİ Parti, AK Parti, Anavatan Partisi, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, Genç Parti, HDP, Hürdava Partisi, MHP, MYP, Saadet Partisi, TKP, Vatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi.

Siyasi Partiler Yasası'nın 36. maddesine göre, bir siyasi partinin seçime katılabilmesi için, "İllerin en az yarısında (41 il) seçim gününden en az 6 ay önce teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM'de grubunun (en az 20 milletvekili) bulunması" gerekiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık