Çelik'ten sendikalara çağrı: Yanlış yoldasınız

Çelik'ten sendikalara çağrı: Yanlış yoldasınız
  • 04 Ağustos 2014, Pazartesi 23:53

Bakan Faruk Çelik sendikalara ''Yanlış yoldasınız'' şeklinde çağrıda bulanarak vatandaşa kıdem tazminatı uyarısı yaptı.

Koop-İş Sendikası 18. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik eleştirilere cevap verdi.

DÜNYANIN NERESİNDE VAR!

Çelik, yapılan reformlarla Türkiye’de emeklilik yaşının 49 olduğunu ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın bulunmadığını ifade etti. Muhalefet tarafından yapılan "Mezarda emeklilik" eleştirilerine cevap veren Çelik, "49 yaş emekliliğe ’mezarda emeklilik’ diyorsanız. Çıkın bunu millete anlatın. Çıkın bunu bilim çevrelerine anlatın. Şu anda Türkiye’de bahsettiğiniz çevreler 49 yaşında emekli oluyor. Dünyanın neresinde böyle bir şey var. Türkiye’yi seviyorsanız bu anlayışı savunamazsınız" şeklinde konuştu.

49 yaşında emekliliği "mezarda emeklilik" olarak görenlerin 1990’lı yıllarda Türkiye’nin sosyal güvenliğini tahrip ettiklerini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:

"1990 yılında o dönemin MHP ve Anap iktidarı ’bu gidişat Türkiye’yi batırıyor’ dedi. Nitekim battı 2002 yılında. Ve ciddi bir yasal düzenlemeye girdiler, tamamlayamadılar. 60 yaş emekliliği getirdiler. Bu doğru bir şeydi. Hani partizanca bakmayacağız ya. Yapılan doğruydu. Şimdi kalkıp 49 yaş emekliliği ’mezarda emeklilik’ şeklinde yansıtarak neyi istismar etmeye çalışıyoruz. Bu alan politik bir alan değil bilimsel bir alandır. Burada sorumluluk üstlenen bakan ve yöneticiler, bilimsel veriler eşliğinde 77 milyonun hukukunu üstlenmek durumundadırlar. Yoksa çok kolaydır, 38 yaş emekliliği bizde çıkarırız. Bütün millet bayram eder. 10 milyon emeklimiz var, bir 10 milyon daha katarız. Sonu ne olacak. Sonu ne olacak. Sonu batarsa batsın. Burası Muz cumhuriyeti değil arkadaşlar. Şerefli Türk milletinin cumhuriyeti burası."

"TAŞERONLAŞMA KONTROL EDİLEMEZ HALE GELDİ"

Bakan Çelik, taşeron sistemiyle ilgili olarak, hizmet alımının dünyanın her yerinde olduğuna işaret etti. Hizmet alımının 1936 yılından bu yana mevzuatta yer aldığını hatırlatan Çelik, "Taşeronlaşma son dönemlerde son derece yaygın, kontrol edilemez hale geldi" diye konuştu.

"30 GÜNLÜK KIDEM AYNEN KORUNACAK"

İşçinin kıdem tazminatı konusunda bir problem yaşamaması noktasında sendikalara çağrıda bulunduklarını hatırlatan Çelik, "Yanlış yoldasınız. Türk-İş, Disk, Hak-İş ve işveren sendika olarak söylüyorum" diye konuştu.

Çelik, kıdem tazminatı konusunda uzlaşı sağlayamadıklarına dikkat çekerek, "Sayın Başbakanımız da ’uzlaşı sağlamadan bu konuyu masaya indirmeyin’ diyor" dedi. İşçinin 30 günlük kıdeminin aynen korunacağını açıklayan Bakan Çelik, "Ancak o tartışmaya bir türlü gelinemiyor ki. Hiçbir sorun yok. Ama üzülüyorum. Gebze’de kapanan fabrikadan 630 işçi geliyor önümde duruyor. ’Sayın Bakanım tazminatlarımız ne olacak, fabrika kapandı’ diyor. Ben bundan sonra sendikalara göndereceğim, ’Sendikalar size aidatlardan ödesin’ diyeceğim" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık