Büyükşehir Belediyesine

 Büyükşehir Belediyesine
  • 18 Eylül 2014, Perşembe 11:01

AK PARTİ Antalya Büyükşehir Belediyesine taşeron firma üzerinden hizmet veren özel güvenlik görevlileri, uygunsuz şartlarda çalıştırıldıkları ve haksız yere işten çıkarıldıkları iddiasıyla belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 40 özel güvenlik görevlisi, "İsmin gibi adaletli ol", "Taşeron işçiler haklarını arıyor" dövizleri taşıyarak bir süre slogan attı. Bu sırada polis ile sendika üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Genel Başkanı Bolat Ankaralı, burada yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesinde özel güvenlik hizmetlerinin 2006 yılında başladığını söyledi. Geçen süre içerisinde özel güvenlik görevlilerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü savunan Ankaralı, işçilerin maaşlarının gününde yatmadığını, fazla çalıştırılıp hakarete uğradıklarını iddia etti

Güvenlik görevlilerinin üç dört ay maaşlarını alamayıp evlerine ekmek götüremediklerini için 2011 yılında örgütlendiklerini ifade eden Ankaralı, şöyle konuştu:

"Sendikal faaliyetlerin ilk kıvılcımları Antalya atıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesinden, bugün Türkiye'nin her yerinde örgütlü Güvenlik-İş sendikası doğdu. O gün bu sendikaya tahammül edemeyenler birçok arkadaşımızı işten attı. Siyasi görüşlerini öne koydular. Sendikadan dolayı atıyoruz diyemediler. Güvenlik-İş Sendikası olarak arkadaşlarımızın toplu sözleşme yetkisini biz aldığımız için onları işten çıkardılar."

Arkadaşlarının işe döndüğü gün eylemlerine son vereceklerini anlatan Ankaralı, "Daha önceki dönemde birçok eylem yaptık ve sonuçlarını aldık. Davalar açtık, bunları kazandık. Arkadaşlarımız işlerine iade edildi. Tazminat davalarını da kazandılar" dedi.

Ankaralı, geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e özel güvenlik görevlilerinin sorunlarını anlattıklarını kaydetti.

Bir süre daha slogan atan ve oturma eylemi yapan sendika üyeleri, daha sonra dağıldı.

Güvenlik-iş

Bolat Ankaral Genel Başkan

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık