Binbaşı ve Başçavuşlara da Makam Tazminatı Verilmesi Kanun Teklifi Komisyona Geldi!

Ankara Milletvekili Levent GÖK; “ TSK’da Binbaşılar ile Kıdemli Başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi ve Astsubay Emeklileri arasındaki maaş farkının giderilmesi” amacıyla TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifi görüşülmesi amacıyla 22 Şubat 2016 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir. Astsubaylara makam tazminatı verilmesi içeren yasa tasarısının metni.

Binbaşı ve Başçavuşlara da Makam Tazminatı Verilmesi Kanun Teklifi Komisyona Geldi!
  • 23 Şubat 2016, Salı 9:30

Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan Subay ve Astsubayların emekli maaşlarında son dönemlerde reel olarak ciddi kayıplar meydana gelmiş, bu nedenle emekli subay ve astsubayların büyük bir kısmı ekonomik sıkıntıya girerken, yasam standartları düşmüştür.

Öte yandan zaman içerisinde bazı kamu görevlilerinin çalışan ve emeklilerine birçok kez yapılan maaş iyileştirmeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yapılmamamış, bu da onların aleyhine bir durum yaratmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde özellikle, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan Binbaşılar ile ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan Kademeli Kıdemli Başçavuşlar, Kıdemli Başçavuşlar ve Astsubaylar emeklileri maddi sıkıntı çekenlerin en başında yer almaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve emeklileri arasındaki maaş dengesinin yeniden oluşturulması gerekmektedir. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Sosyal Güvenlikle ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılması gerekmektedir. Bu düzenleme ile yüzbinleri çok yakından ilgilendiren mağduriyet de ortadan kalkacaktır.

Teklif ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinden binbaşılar ile Kıdemli Başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi ve Astsubay Emeklileri arasındaki maaş farkının giderilmesi öngörülmektedir” gerekçelerini sunmak suretiyle TBMM’ye sunmuş olduğu Kanun Teklifi görüşülmesi amacıyla 22 Şubat 2016 günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelmiştir. TBMM’ye sunulan Kanun Teklifinin metni ise şu şekildedir;

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık