Belediyesi sözleşmesi sona eren 6 firmadan 4'ü ile yollarını ayırdı taşeron işçinin iş akitleri de fesh oldu

İlkadım Belediyesinde hizmet alımı ihalesi kapsamında 4 firmanın sözleşmesi yenilenmedi. Bu nedenle özel şirketler bünyesinde çalıştırılan 210 taşeron işçinin iş akitleri de sona erdirildi.

Belediyesi sözleşmesi sona eren 6 firmadan 4'ü ile yollarını ayırdı  taşeron işçinin iş akitleri de fesh oldu
  • 03 Ocak 2015, Cumartesi 14:48

İLKADIM’DA SÖZLEŞMELERİ SONA EREN 6 FİRMADAN 4’Ü İLE YOLLAR AYRILDI

İlkadım Belediyesi’nde hizmet alımı ihalesi kapsamında özel şirketler bünyesinde çalıştırılan işçilerin iş akitleri, belediye ile olan sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle ilgili firmalar tarafından sonlandırıldı.

İlkadım Belediyesi’nde hizmet alımı ihalesi kapsamında özel şirketler bünyesinde çalıştırılan işçilerin iş akitleri, belediye ile olan sözleşme süresinin bitmesi nedeniyle ilgili firmalar tarafından sonlandırıldı.

İlkadım Belediyesi yıl sonu itibariyle sözleşmeleri sona eren 6 firmanın 4'ü ile yollarını ayırarak ihtiyaç fazlası işçi çalıştırılmasına son verdi.

Kendilerinden önceki dönemde ihale yapılarak özel şirket üzerinden çok sayıda işçi alımı yapıldığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bir önceki belediye yönetimince 6 özel şirket üzerinden ihtiyaç fazlası alımlara son vererek şirketlerle sözleşmelerin yenilemediklerini söyledi.

2 KİŞİNİN YAPMASI GEREKENİ 5 KİŞİ YAPIYOR”

Geçmiş dönemde ihtiyaçtan çok fazla işçi alımı yapıldığını söyleyen Tok, “İki kişinin yapması gereken işi 5 kişi yapıyor. Belediye içi özel temizlik hizmet alımını kaldırdık. Temizlik hizmetini belediyemizin kadrolu işçilerimizle yapacağız. Kültür merkezi, sosyal tesis ve şantiyelerimizdeki özel güvenlik hizmetini zabıta personellerimizle gerçekleştireceğiz. Bu manada geçmiş dönemde yapılan hataları düzeltmek zorunda kaldık” dedi.

FAZLA PERSONELE ÖDENEN PARA MİLLETE İHANETTİR”

Vatandaşların belediyeleri iş kapısı olarak görmemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, "Belediyeler hizmet üreten kurumdur. Bu kurumlara ihtiyaçtan fazla işçi alımı yapmak millete ihanettir. İlkadım halkının parası yıllarca fazla personele ödenmiştir. Yapılan tasarrufla halkın parası, halka hizmet olarak geri dönecektir" diye konuştu.

“YANLIŞ POLİTİKA İZLEDİLER”

Belediyenin geçmiş yıllardan kalan kredi borçları dolayısıyla İller Bankasın'dan her ay belediyeye gönderilen paranın yarısının kesintiye uğradığını ifade eden Başkan Tok, "Belediyemize her ay 3 milyon TL para gelmesi gerekirken, geçmiş dönemlerde çekilen kredi kesintileriyle 1,5 milyon TL geliyor. Personel maaşı ise, 2 milyon 350 bin TL tutuyor. Yani, her ay personel maaşını denkleştirmek için ilave yaklaşık 1 milyon TL'ye ihtiyacımız oluyor. Personel maaşını ödemek için her ay halkımızın ödediği vergilerle personel maaşı ödüyoruz. İller Bankası diyor ki; ‘Siz bu parayla hem personel maaşı ödeyin hem de hizmet yapın.’ Bu tablonun böyle olması geçmiş dönemde izlenilen yanlış personel politikasıdır" şeklinde konuştu.İHA

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık