'Avrupa bizim neyimizi kıskanıyor?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Esenler de esnafı dolaştı, meydanda kurulan stantta vatandaşlara pilav dağıttı.

'Avrupa bizim neyimizi kıskanıyor?'
  • 18 Mart 2017, Cumartesi 17:20

"HOLLANDA İLE GERİLİM, ONLARIN MLESEF UMUT ETTİKLERİ 'EVET'İ ÇIKARAMIYOR"

Cankurtaran, CHP Esenler İlçe teşkilatı üyeleriyle birlikte Esenler Dörtyol Meydanı'nda bulunan esnafı dolaşarak sohbet etti.

Yasemin Öney Cankurtaran gazetecilere burada açıklama yaptı. Cankurtaran, vatandaşın en büyük sorununun terör ve işsizlik olduğunu belirterek, “Hiç kimse hükümetin yapay olarak oluşturmaya çalıştığı dış politika gerilimine takılmamış. Hollanda ile gerilim, onların maalesef umut ettikleri 'evet'i çıkaramıyor. Biz buradan diyoruz ki; Hollanda ile gerilim yaratacağınıza, Hollanda'yı dert edeceğinize gelin Esenler'deki vatandaşın geçim sıkıntısını, işsizlik sıkıntısını konu haline getirin. Bugün Türkiye'de işsizlik yüzde 12.7, gençlerde bu oran yüzde 24" dedi.

Cankurtaran gençlerin gelecekleri için 'hayır' dediklerini, yaşlıların ise bayrak tepkisi olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülkede Türk bayrağı ilelebet dalgalanacaktır. Anayasanın ilk dört maddesi olmazsa olmazıdır bu ülkenin. Hiçbir şekilde bayrağımızın indirilmesine göz yumamayız" şeklinde konuştu.

“AVRUPA BİZİM NEYİMİZİ KISKANIYOR?"

Cankurtaran, “Yurtdışı ile pazarlık halinde şimdi getirmişler sığınmacıları. Avrupa Birliği'ne ve bütün dünyaya karşı maalesef komik açıklamalarla 'Nazi uygulaması yapıyorsunuz, Nazi usullerini uyguluyorsunuz' gibi itibarımızı düşürüyorlar. Bunlar beni hem bir siyasi olarak, hem bir vatandaş olarak rencide etmekte. Avrupa bizim neyimizi kıskanıyor? Bakanlarımız kalkıp 'bizi kıskanıyor' diyorlar. Neyimizi kıskanıyor, işsizliğimizi mi, enflasyonumuzu mu, cezaevindeki yazarları, hocaları mı kıskanıyorlar? Olmadı bir nazar boncuğu taksınlar 80 milyona, Atatürk Havalimanı'na, bir de Ankara'nın ortasına nazar boncuğu diksinler. Böyle gayri ciddi açıklamalarla, gerilim yaratarak Türkiye'nin geleceği ile ilgili karanlık işlere yol açmayalım" dedi.

“REFERANDUMDA 'EVET' OYU ÇIKARABİLMEK İÇİN GERİLİM YARATIYOR"

Yasemin Öney Cankurtaran, “En son Bulgaristan ile beraber komşumuz kalmadı sanırım dost kaldığımız. Bir tek Gürcistan kaldı, bakalım onunla ilgili ne yapılacak. Buradan sesleniyoruz; yurtdışında diğer ülkelere 'Nazi prosedürü uygulanıyor' derken, sen Esenler ilçemiz gibi tüm Türkiye'de uyguladığın muhalife uyguladığın, hayırcılara uyguladığın baskıyı kaldır. Sen kendi ülkenden özgürlüklere tahammül edemezken, başka ülkede özgürlük, egemenlik isteyemezsin. Ayrıca tüm Türkiye biliyor ki egemenlik ulusal bir kavramdır, uluslararası bir kavram değildir. Başka bir ülkeye gittiğinizde mutlaka o ülkenin kurallarına, kanunlarına göre hareket edeceksiniz. Bunu bilmiyor mu hükümet? Elbette biliyor ama neden bu gerilimi çıkarıyor? Maalesef 2 günlük, günlük politikalarla Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atıp 'evet' oyu alabilmek için, referandumda 'evet' oyu çıkarabilmek için gerilim yaratıyor. Referandumdan sonra yine Hollanda ile, Almanya ile arasını düzeltecektir, yine 'biz yanlış anlamışız, aldatılmışız' gibi hiç Türkiye'den özür de dilenmeden aynı şekilde ilişkileri devam ettirecektir" şeklinde konuştu

PİLAV DAĞITTI

Cankurtaran, başına bone, ellerine eldiven takarak meydanda kurulan bir stantta, vatandaşlara nohutlu pilav, ayran ve 'hayır' broşürü dağıttı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık