ASGARİ ÜCRET SARAYDAKİ BİR BARDAK KADAR ETMİYOR'

ASGARİ ÜCRET SARAYDAKİ BİR BARDAK KADAR ETMİYOR'
  • 04 Ocak 2015, Pazar 14:32

ASGARİ ÜCRET SARAYDAKİ BİR BARDAK KADAR ETMİYOR'

Kayseri İşçi Kurultayı Komitesi adına açıklama yapan Oğuz Ecevit, asgari ücretin saraydaki bir bardağın değeri kadar etmediğini ifade ederek, "Sarayın bir aylık elektrik faturası kamuoyuna gözüktüğü kadarıyla, 700 bin lira olduğu gerçeğini...

Kayseri İşçi Kurultayı Komitesi adına açıklama yapan Oğuz Ecevit, asgari ücretin saraydaki bir bardağın değeri kadar etmediğini ifade ederek, "Sarayın bir aylık elektrik faturası kamuoyuna gözüktüğü kadarıyla, 700 bin lira olduğu gerçeğini görmemiz lazım." diye konuştu.

Kayseri’de Kayseri İşçi Kurultayı Komitesi ve Emek ve Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen işçiler, 2015 yılı için belirlenen asgari ücreti protesto için Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Birleşik Metal-İş, SES, Eğitim-Sen ve Emek Partisi destek verdi. Açıklama sırasında ‘Saraya değil işçiye bütçe, Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları atıldı.

Kayseri İşçi Kurultayı komitesi adına açıklamayı yapan Oğuz Ecevit, "Açıklanan bu zam açlık ve yoksulluk sınırı altında olmuştur. Ak-Saray’a 1 milyar 370 milyon lira harcayanlar, asgari ücretliyi açlığa, sefalete, yoksulluğa itmişlerdir." dedi. Ecevit, "Asgari ücret, saraydaki bir bardağın değeri kadar bile etmiyor. Sarayın bir aylık elektrik faturası kamuoyuna gözüktüğü kadarıyla, yedi yüz bin lira olduğu gerçeğini görmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Açıklamayı birlikte mücadele çağrısıyla sonlandıran Oğuz Ecevit, şunları söyledi: "İşçi kardeşlerim, kimsenin bize soracağı yok. Bugüne kadar hepimiz bizim için bir şey yapacak birilerini bekledik. O sendikaya bu partiye güvendik. Geleceğimizi, çocuğumuzun rızkını birilerinin ellerine bıraktık. Organizede bu sefalet ücretine mahkûm edilmiş işçilere sesleniyoruz. Birlik olmazsak, ne istediğimizi anlatmazsak daha çok bu zamları görürüz. Gelin işçi kardeşler ekmeğimizi büyütmek için bir araya gelelim, hakkımızı savunacak sendikalara ve emekten yana partilerde birleşelim, mücadele ağını genişletelim."


Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube başkanı Orhan Karakaya da şöyle konuştu: "Yapılan bu zam sadece asgari ücretliyi değil hepimizi etkilemektedir. Asgari ücretle çalışandan ülkemizdeki işsiz olanlara kadar insanların nasıl bir açlık ve sefaletle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Asgari ücrete yapılan günde yaklaşık 2 liraya denk düşen zam hükümetin kimin hükümeti olduğunu göstermiştir. Patronlara sınırsız teşvikler, vergi afları getiren hükümet asgari ücretle çalışana kendilerinin yerde bulsalar almayacakları parayı reva görmektedirler."

Birleşik Metal-İş Sendikası adına söz alan örgütlenme uzmanı Yakup Aslandoğan, asgari ücret miktarına şu tepkiyi gösterdi: "Fabrikalarımızda, iş yerlerimizde mücadele ağını örmediğimiz sürece bu sefaletle karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki asgari ücrete yapılan son zamla işçiler bu zamla günlük sadece 101 gram peynir alınabiliyor. Bu zammı işçiye reva gören hükümete ve hükümet yanlısı sendikalara sesleniyorum: Çocuklarını 101 gram peynirle besleyebiliyorlarsa bütün maaşımızı onlara vermeye hazırız. Hükümet yetkilileri ve milletvekilleri bir çift ayakkabıya bin lirayı verirken emekçiye aylık 49 lira zam yapmışlardır. İşçilere yönelik patron ve devlet eliyle yapılan bu sömürüye karşı birliğimizi büyüteceğiz."

25 Mayıs 2005 tarihinde çalıştığı inşaatta kazı geçirmesi sonrası malulen emekli olan Erkan Kartal ise kazadan sonra işverenlerin kendisinden sağlıklı bir işçi performansı beklediğini, bunu veremediği için işten çıkarıldığını, o günden bu yana çalışamadığını, aldığı emekli maaşı ile zor geçindiğini söyledi. CİHAN

Cihan

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık