Artık Adresler 9 Rakamlı Numaradan Oluşacak! Kodlu Adres Sistemi Nedir

Açık Adres Sistemi Tarih Oluyor! Artık Adresler 9 Rakamlı Numaradan Oluşacak! Kodlu Adres Sistemi Nedir?

Artık Adresler 9 Rakamlı Numaradan Oluşacak! Kodlu Adres Sistemi Nedir
  • 13 Aralık 2020, Pazar 0:26

Türkiye'de adreslerin uzun uzun yazılması dönemi tarih olacak. Yapılan çalışmaya göre tüm adresler 9 haneli rakamdan oluşacak ve her evin ayrı bir numarası olacak. Kodlu adres sistemi ile yanlış veya eksik adres sorunu da ortadan kalkacak. Özellikle kargo şirketlerinin işini kolaylaştıracak sisteme ilk olarak PTT Kargo geçmeye hazırlanıyor. Kodlu adres sistemi nedir, nasıl çalışır?
Türkiye'de adres sisteminde çok köklü bir değişikliğe imza atılıyor.

Artık açık adres sisteminden kodlu adres sistemine geçiş yapılacak. Yapılan çalışmalar devreye sokulduğu andan itibaren adresler yalnızca 9 numaradan oluşacak.

TC Kimlik Numarası gibi evlerin veya iş yerlerinin de bir numarası olacak. Bu numara sisteme açık adrese karşılık gelecek şekilde entegre edilecek.

AÇIK ADRES TARİH OLUYOR! Yeni adres sistemi ile alakalı olarak Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı bilgi vererek, “Vatandaşlarımız TC Kimlik numaralarını ve açık adreslerini söylerken 'başıma kötü bir şey gelir mi acaba' diyerek tedirgin oluyorlar. Bu yeni sistemle vatandaşımız adresini söylerken 20-55-40-661 diyecek. Adres için bir başka şey söylemesine gerek kalmayacak. Açık adres yalnızca bu 9 rakam olacak.” dedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nda milletvekillerine yenia dres sistemi hakkında bilgi veren Levent Yazıcı, “Avrupa'da bu bizim geçiş yapmayı düşündüğümüz adres sistemi uzun yıllardır kullanılıyor. Eğitim için İngiltere'ye gittiğimde de görmüştüm. Bir ev kiralamıştım ve emlakçı bana 'LE21TD' rakam ve harfleri vererek adresin bu demişti. Tüm adres işlemlerimi sadece bu kodları kullanarak yapmıştım. Açık adresi hiçbir yere vermemiştim ve gerek kalmamıştı.” dedi. 9 RAKAMLI ADRES KODU KULLANILACAK! Yeni sistemde kargo işlemlerinde de kolaylık sağlanacağını söyleyen Levent Yazıcı, “Bugün herkesin kargo ile işi oluyor. Bakıyorsunuz kargo şubelerine oradaki görevliler vatandaşın uzun uzun adresini yazıyor sonra kargonun gideceği yerin uzun uzun adresini yazıyor. Tüm bunlar zaman kaybı oluyor. Yeni sistemle beraber yalnızca 9 rakamdan oluşan bir numarayı söyleyeceğiz açık adresimiz o olacak.” ifadelerini kullandı. Yeni sistemin PTT üzerinden çalışmalarının yapıldığını söyleyen Şevent Yazıcı, “PTT bu yeni adres sistemi iel alakalı çalışmalarını bitirdi. Tüm altyapı çalışmaları başarıyla oluşturuldu. Tüm dairelerimizin artık adres kodu var. Ayrıca PTT Kargo da kendi web ara yüzünüoluşturdu vetest çalışmalarına başladı. Buna önce posta kodu diyelim dedik ama bu PTT tarafından kabul görmedi. Çünkü posta kodunun bölgesel anlamı olduğu ifade edildi. Onun için adres kodu ismini verdik. Şu anda Türkiye'de herkesin bulunduğu evlerin bir adres kodu var. Ulaştırma Bakanlığı, PTT, tüm kargo şirketleri, BTK ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özel kargo şirketleri de adres kodunu sistemlerine entegre ettiler.” şeklinde konuştu.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık