Araç alım-satım dolandırıcılarına operasyon: 5 gözaltı

BURSA'da, paravan şirket kurarak otomobil alımı sırasında bazı kişileri dolandırdıkları iddia edilen 5 kişilik şebeke, müşteri gibi davranan polisin gerçekleştirdiği operasyon sonucu yakalandı.

Araç alım-satım dolandırıcılarına operasyon: 5 gözaltı
  • 26 Nisan 2016, Salı 17:05

Bursa'da son günlerde kapora verdikleri kişilerin araçlarını noter kanalıyla üzerlerine geçirip "Kalan parayı banka üzerinden havale edeceğiz" diyerek dolandıran ve aldıkları araçları başkalarına sattıkları iddia edilen çete üyeleri polis tarafından takibe alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaşları 20 ile 52 arasında değişen Y.E., S.O., M.Ü., E.Ç. ve B.E.nin Nilüfer İlçesi'nde açık oto pazarının bulunduğu Üçevler Mahallesi'nde ofis açtığını belirlediler. Otomobil satıcısı olarak ofise giden polislere 35 bin lira değerindeki araçlarını alabilecekleri belirten şüpheliler, 100 lira kapora verip kalan parayı banka hesabı üzerinden havale edeceklerini söyleyip işlemleri başlattı. Noterde işlemler yapılacağı esnada şüpheliler gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Y.E., S.O. , M.Ü. , E.Ç. ve B.E.'nin aynı yöntem ile Ahmet Z., Abdullah G., Şenol K. ve Bahadır A. isimli kişilerin de araçlarını aldıkları bu yöntem ile yaklaşık 250 bin lira dolandırıcılık olayına karıştıkları tespit edildi.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar nitelikli dolandırıcılık suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık