Anayasa Mahkemesi ehliyeti olanları çok yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı.

Anayasa Mahkemesi ehliyeti olanları çok yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bazı suçlar nedeniyle ehliyetin geri alınması Anayasaya uygun bulundu.

Anayasa Mahkemesi ehliyeti olanları çok yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı.
  • 06 Şubat 2021, Cumartesi 20:25

Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin de bulunduğu bazı suçlardan mahkum olan sürücülerin ehliyetlerin alınması geri alınması Anayasa’ya uygun bulundu. gazetevatan.com’un haberine göre, İstanbul 6. İdare Mahkemesi, sürücü belgesinin geri alınmasına sebep olan suçlardan mahkumiyet ile araç kullanılması arasında sebep-sonuç ilişkisinin bulunmadığı, bu nedenle mahkumiyete konu bazı suçlar nedeniyle sürücü belgesinin geri alınmasının ölçülülük ve eşitlik ilkeleriyle bağdaşmadığını gerekçe göstererek Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Yapılan incele sonucunda Anayasa Mahkemesi, düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olmadığına hükmetti.
Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararda, belirtilen suçlarda ehliyeti almamanın suçun işlenişini kolaylaştıracağı bildirildi. Mahkeme kararında, adli sicil kaydı silindiğinde ehliyetin geri alınabileceği bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık