Alman turistlerin Türkiye rezervasyonlarında büyük düşüş

Alman turistler tatil rezervasyonları için Türkiye yerine Yunanistan’ı tercih ediyor.

Alman turistlerin Türkiye rezervasyonlarında büyük düşüş
  • 07 Mart 2017, Salı 10:51

Alman kamuoyu araştırma şirketi GFK da bin 500 seyahat acentesinin verileri üzerinden yaptığı analiz göre, Almanların tatil için Türkiye tercihlerinde önemli oranda gerileme görüldü. Ocak sonu rakamlarına göre, Türkiye Almanların rezervasyonları bir önceki yıla göre yüzde 58 gerilemiş durumda. 2015 yılında tatil için Türkiye'yi tercih eden çocuklu aileler, şu anda Balear Adaları, Portekiz, Proje gibi ülkelere gidiyor.

Almanların tatil tercihleri sıralamasında Türkiye gerilerken, Yunanistan İMKB yükseliyor. Yunanistan rezervasyonlarının 2012 yılına göre üç kat arttığı kaydedildi. GFK verilerine göre, Yunanistan Almanlar için sevilen tatil yerleri sıralamasında da en Balear Adaları (Mallorca, Menorca ve İbiza) ardından yeniden ikinci sıraya yükselmiş durumda. Türkiye İMKB listede Kanarya adalarının ardından dördüncü sırada bulunuyor. Mısır I tercih eden Almanların sayısı 91 artarken, Fas I tercih edenlerin sayısı ıse yüzde ikiye katlanmış durumda.

60 milyar Euro'luk dış turizm

Yılda yaklaşık 60 milyar Euro harcaması tatil yapan Almanlar, 2017 yaz sezonu için şu ana kadar internet ve seyahat acenteleri üzerinden 5,8 milyar Euro'luk rezervasyon yaptırmış durumda. 2017 yaz rezervasyonlarının yüzde 43 düzeyinde olduğu belirtiliyor. GFK yetkilisi Dörte Nordbeck'e göre, "Rezervasyonlarda Türkiye'nin eksikliği hissediliyor. Özellikle Türkiye'deki otellerin kalite-hizmet ve fiyat değerlendirmesi oranına bakıldığında, bunu başka yerlerde bulmak pek mümkün olmuyor."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık