Akşener'den 'Kürt seçmen' cevabı

Kürt seçmenin tümünün HDP'nin seçmeni olduğu varsayımı yanlış. Bu insanları maraba saymak anlamını taşıdığı için yanlış. Kürtler kimsenin marabası değil. Kim ikna edebilirse oylarını alır, edemeyen de oylarını almaz

Akşener'den 'Kürt seçmen' cevabı
  • 04 Şubat 2021, Perşembe 18:17

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, İYİ Parti lideri Akşener'in ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili görüşme yaptıklarını belirten Babacan, Erdoğan'ın yeni Anayasa çıkış için "Yeni anayasadan bahsedenler, mevcut anayasaya saygılı olmalı. Oysa şu andaki yönetim uymuyor. AYM'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul etmiyor" yorumunda bulundu. Akşener de Erdoğan'ın Boğaziçi açıklamalarına sert tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ziyaret etti.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili görüşme yaptıklarını belirten Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa çıkış için "Yeni anayasadan bahsedenler, mevcut anayasaya saygılı olmalı. Oysa şu andaki yönetim uymuyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul etmiyor. Anayasa Mahkemesi'nin evvelsi günkü gerekçeli karardaki 'Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmalıdır' ifadesi, Anayasa çiğneniyor demektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Akşener de Erdoğan'ın Boğaziçi açıklamalarına sert tepki göstererek "Dün itibariyle Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 'terörist' ilan edildi. Kimin tarafından terörist ilan edildi? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından. Bunu çok yanlış, çok sakıncalı bulduğumu ifade etmek isterim. İçlerinde provokatör varsa yakalayın. Ne işiniz var sizin? Dedikodu yapmanın dışında. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet yönetmek ciddiyet ister, cıvıklıktan kaçınılması gerekir" ifadelerini kullandı. 

"ARKADA HERHANGİ BİR HAZIRLIK YOK"

Bir soru üzerine yeni anayasa tartışmaları için Akşener, şunları kaydetti: 

"Meclis Başkanı başka bir şey söyledi, Abdulhamit Gül başka bir şey söyledi, Sayın Bahçeli'nin açıklaması çok başka bir şey. En minik ortak Vatan Partisi'nin Genel Başkanının söylediği çok başka bir şey. Kim, neyi söylüyor biz bunu bilmiyoruz. Fakat bir 'yeni anayasa' kavramı var. 'Yeni anayasa' dediğiniz zaman sıfırdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluşu anlamını taşır ki bunun cevabını almamız gerekiyor.

Anladığım kadarıyla Sayın Erdoğan bunu söyledi, arkada herhangi bir hazırlık yok. Yine bir yün yumağı attılar. İnsanları bu işe dolaştırıp gariban çiftçinin, bebeğine mama alamayan kadının, siftah yapamayan esnafın derdinin konuşulmadığı yeni bir süreç olarak okuyorum."

AKŞENER'DEN HDP CEVABI

HDP'nin 'demokrasi programı' adını verdiği önerileri için başlattığı ziyaretler çerçevesinde İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunup bulunmadığı sorusuna Akşener "Henüz öyle bir talep gelmedi. Farzımuhal üzerinden niye konuşalım" cevabını verdi.

Başka bir soru üzerine Akşener, Türkiye'deki 83 milyonun oyuna talip olduklarını aktararak "Türkiye'deki Kürt seçmenin tümünün HDP'nin seçmeni olduğu varsayımı yanlış. Bu insanları maraba saymak anlamını taşıdığı için yanlış. Kürtler kimsenin marabası değil. Kim ikna edebilirse oylarını alır, edemeyen de oylarını almaz" diye konuştu.

01-001.jpg

"ARAMIZA HOŞ GELDİLER"

Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akşener, rektörlüğe atanan kişinin daha önce AK Parti'den aday adayı olduğunu hatırlattı ve "20 yıldır iktidar olan bu siyasi parti, bu arkadaşı doğru bulup, beğenip milletvekili yapmamış. Vasıflı bulmamış, milletvekili listesine koyup seçtirmemiş" dedi

Fikirlerini söyleyen öğrencilerin dün itibarıyla 'terörist' ilan edildiğini belirten Akşener, "Kimin tarafından terörist ilan edildi? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı. 31 Mart'a giderken Sayın Cumhurbaşkanı çiftçilere, esnafa, partisine oy vermeyen Kürtlere 'terörist' dedi. Biz siyasilere zaten 'terörist' dedi. Bu genç arkadaşlarıma, 'bu terörist kulübe hoş geldiniz' diyorum. Aramıza hoş geldiler." ifadesini kullandı.

"DEDİKODU DIŞINDAN NE İŞİNİZ VAR?"

Gençlere seslenen Akşener, sözlerine şöyle devam etti: "Toplumsal olaylarda provokatörler olur. Devletin, güvenlik güçlerinin görevi o provokatörleri ayıklamaktır, ensesinden tutmaktır. O gençleri, o provokatörlerden korumazsanız, onları onlarla baş başa bırakırsanız siz suçlusunuz. O gençlerin karşısına yeni tayin olmuş gencecik polisleri koyarsanız gene yanlış yaparsınız genci gence kırdırmanın bir yolunu bulmuş olursunuz ki bunu Türkiye açısından sakıncalı buluyorum.

Devlet yönetmek ciddiyet ister, cıvıklıktan kaçınılması gerekiyor. Provokatör varsa, yakalayın kardeşim. Ne işiniz var sizin dedikodu yapmanın dışında. Gençlere de bir uyarıda bulunmak istiyorum, haklıyken haksız yere düşmeyin, aranıza girecek görev adamlarına karşı lütfen dikkatli olun. Büyükleriniz sizi korumadığına, bu görevi yerine getirmediğine göre siz haklı meselenizi haksız duruma düşürmeyecek tedbirleri alın."

01.jpgDEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. İki lider, bir saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. 

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Yeni anayasadan bahsedenler, mevcut anayasaya saygılı olmalı. Oysa şu andaki yönetim uymuyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını bağlayıcı olarak kabul etmiyor. Anayasa Mahkemesi'nin evvelsi günkü gerekçeli karardaki 'Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmalıdır' ifadesi, Anayasa çiğneniyor demektir. 153. madde çok açık...

"ZATEN UYMUYORSUNUZ..."

Alt mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymayınca Cumhurbaşkanı 'Uymayabilir' dedi. Böylece mahkemenin cesareti nereden aldığını öğrendik. Hükümet, Anayasa'nın kendileri için bağlayıcı olduğunu ortaya koymalı. Aksi halde zaten uymadığınız bir metni değiştirmenin ne alemi var? Zaten uymuyorsunuz. Gerektiğinde anayasanın dışına çıkıyorsunuz, değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz?

"ANAYASA İÇİN BİZ ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye’nin derin bir işsizlik sorunu var. Gelir dağılımı bozuldu, ev gençleri oluştu, yoksulluk intiharları var, hayat pahalılığı artıyor. Bıraksınlar yeni anayasayı, onu biz çalışıyoruz. İktidar ortakları da kendi aralarında bir anlaşsınlar, biraz çalışsınlar. Amaç memleketin önüne başka bir gündemi koymak, asıl derin problemi görmemek için zemin hazırlamak. Bu oyunlar tutmaz.

Bizim hazırlığımız sistem değişikliğine dönük. Sıfırdan yeni bir anayasa metni çalışmıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi'nin kurulmasıyla ilgili değişiklikleri çalışıyoruz. Amaç; güçler ayrımının olduğu, yargının bağımsız çalışabileceğini sağlayan ve parlamentonun etkinliğini artıran bir yaklaşım.

02.jpg

"HAFTANIN DÜŞMANI BOĞAZİÇİLİLER OLDU"

Hükümetin haftanın düşmanı panosu var. Çözüm üretemedikleri için her hafta yeni bir düşman üretiyorlar. Karşıtlık üzerinden, düşmanlık üzerinden görüntüyü kurtarmaya çalışıyorlar. Geçen haftanın düşmanı Boğaziçi öğrencileri oldu.

Bizim dinimizin kutsalları vardır. Ancak münferit bir konuyu ele alıp, onun üzerinden büyük bir propaganda ve iletişim kampanyası başlatmak, Boğaziçili öğrencilerini şeytanlaştırmak bu ülkeye de bu ülkenin gençlerine de yazık. Ülkenin sorunlarının çözümü siyasetten geçiyor. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet içeren eylemlere de polis ve devlet şiddetine de karşıyız."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık