Akademisyenler, Görüntü Çeken Özel Güvenliğe Tepki Gösterdi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 'Öğrencime dokunma' yazılı pankart açıp basın açıklaması yapan bir grup akademisyen, video kamerayla kendilerinin görüntüsünü çeken üniversitenin özel güvenlik görevlilerine tepki gösterdi.

Akademisyenler, Görüntü Çeken Özel Güvenliğe Tepki Gösterdi
  • 11 Aralık 2015, Cuma 21:31

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 'Öğrencime dokunma' yazılı pankart açıp basın açıklaması yapan bir grup akademisyen, video kamerayla kendilerinin görüntüsünü çeken üniversitenin özel güvenlik görevlilerine tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'ndeki öğrenci yemekhanesi yanında öğle saatlerinde toplanan Eğitim Sen üyesi akademisyenler basın açıklaması yaptı. Üniversitelerde öğrencilere yönelik baskı ve saldırıların olduğunu öne süren akademisyenler kendilerini video kamerayla kayda alan üniversitenin özel güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Akademisyenler "Yaptığınız hukuka aykırı. Bununla ilgili yargı kararları var. Bizi çekemezsiniz" dedi. Özel güvenlik görevlisi yetkilisi de akademisyenlere "Basın nasıl çekiyorsa biz de çekiyoruz" yanıtını verdi. Kısa süre yaşanan gerginliğin ardından özel güvenlik görevlileri çekim yapmayı bıraktı.

Eğitim Sen Anadolu Üniversitesi Temsilciliği adına basın açıklamasını İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yasemin Özgün okudu. Doç.Dr. Özgün, Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde öğrencilere yönelik baskıların olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

1 Kasım seçimleri ardından da pek çok il ve ilçelerde olağanüstü hal uygulamaları, sivillere yönelik saldırılar, hak ve özgürlük mücadelesi veren kesimlere yönelik baskılarla devam etmektedir. Bu şiddet ortamında üniversite öğrencilerimiz disiplin soruşturmaları, uzaklaştırma cezaları, tutuklamalar ve saldırılar ile karşı karşıya kaldı. Afişler, stantlar bahane edilerek özellikle demokratik hak ve özgürlük talepleriyle yola çıkan öğrencilerimize yönelik şiddet ve baskılar yoğunlaştı. Daha dün Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde 12 öğrenci gözaltına alınmıştır. Öğrencilerimize yönelik tüm bu ve buna benzer saldırılar karşısında bizler insanın insan olmaktan kaynaklı en temel hak ve özgürlüklerinin altını bir kez daha çizen 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde üniversite öğretim üyeleri ve çalışanları olarak öğrencilerimizin yanındayız demek için, demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde seslerini yükselten öğrencilerimizin talepleri taleplerimiz, sesleri sesimiz demek için buradayız. Üniversitelerde tırmandırılan şiddet ortamının derhal sonlandırılmasını, çevik kuvvet polislerinin üniversiteden çıkmasını, öğrencilerimizin en temel taleplerini özgürce dilendirmeleri için gereken demokratik ve özgür akademinin koşullarının yaratılmasını talep ediyoruz. Sonuna kadar öğrencilerimize uzanan ellerin karşında olacağız.

Yapılan konuşma ardından 'Akademi susmayacak'Öğrencime dokunma' ve 'ÖGB dışarı bilim içeri' şeklinde sloganlar atan akademisyenler daha sonra dağıldı. - Eskişehir

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık