AİHM'de 168 Türkiye davası sonuçlandı

2020'de AİHM'de 168 Türkiye davası sonuçlandı: Toplamda 1,5 milyon euro tazminat kararı çıktı

AİHM'de 168 Türkiye davası sonuçlandı
  • 01 Nisan 2021, Perşembe 0:54

Avrupa Konseyi’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) üye ülkelerle ilgili çıkan kararların gereklerinin uygulanmasını takiple ilgili yıllık raporu bugün kamuoyuna açıklandı.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin raporuna göre, Avrupa'da devletler, Covid-19 salgınına rağmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmasında ilerleme kaydetti.

Buna göre Türkiye aleyhine açılmış olan 168 dava 2020 yılında sonuçlandı ve 624 dava daha sonuçlandırılmayı bekliyor.

Komite, özgürlükler, güvenlik güçleri ve olumsuz tutukluluk koşulları nedeniyle kötü muamele ve ölüm, devletler arası davalar ile artan sayıdaki yargılamalar da dahil olmak üzere, AİHM tarafından vurgulanan sistemik meselelerin üstesinden gelmek için hükümetlerin daha fazla çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Üye devletlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını "derhal ve tam olarak" uygulama yükümlülüğü taşıdığını belirten Komite, bu sorumluluğun "dostane bir talep değil, bağlayıcı bir gereklilik" olduğunu belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık