Abdüllatif Şener'den Ayasofya İmamına dolar tepkisi

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Haftanın ilk programına CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuk oldu. Şener, yükselen dolar karşısında ayetli paylaşım yapan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a tepki gösterdi.

Abdüllatif Şener'den Ayasofya İmamına dolar tepkisi
  • 22 Mart 2021, Pazartesi 20:05

YUSUF BOLAT | KARAR

 

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı Programın ikinci bölümüne konuk olan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener önemli açıklamalarda bulundu.

Şener, artan dolar fiyatları sonrası ayet paylaşan Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın'a "İmanına göre değil midesine göre konuşanın insanların söylediğinin bir değeri yoktur. Sıfatı ne olursa olsun" diyerek tepki gösterdi.

'DİN ADAMI İKTİDARA YALAKALIK YAPMAZ'

Şener sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Ayasofya İmamı o tavsiyeyi Saray'a yapsın. İslam fıkhında bir kural vardır; alim dediğiniz, din adamı dediğiniz kişi, iktidara yalakalık yapmaz. İktidara yalakalık yapıyorsa o kişi din adamı sayılmaz, din bilgini de sayılmaz. Hatta, eski ulemanın fetvası var; sultanın sofrasına oturamaz. Onun sofrasına oturaksın, ekmeğini yiyeceksin, Allah'ın muradı için konuşmayacaksın. 'Sultanın muradı ne' diye Allah'ın ayetlerini ona göre yorumlayacaksın. Bu ortamda şunu demesi lazım; Bu ülkeyi yönetenler lüksün ve israfın içindedirler. Milyarca para harcanıyor. Uçan saraylarda yaşıyor. Hz. Ömer ve Hz. Ali gibi yaşayın.

NE OLMUŞTU?

Sıcak gündemle ilgili paylaşımlarına devam eden Ayasofya Cami imamı Mehmet Boynukalın, Mezkez Bankası başkanın görevden alınması üzerine dövizin sert yükselişine ayetle yorum yaptı. Bakara Suresi'nden ayetler paylaşan ve vatandaşları sabırlı olmaya çağıran Boynukalın, "Faizcilerle mücadele etmek İslam'ın emridir" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık