3 lira gaspına 8 yıl hapis cezası

DİYARBAKIR'da 2015 yılında bir kişiye bıçak göstererek cebindeki 3 lirayı aldığı iddiasıyla Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 17 yaşındaki Ş.Y. 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme olay günü Bingöl'de olduğunu söyleyen Ş.Y.'nin tutuklanmasına da karar verdi.

3 lira gaspına 8 yıl hapis cezası
  • 03 Mayıs 2016, Salı 14:10

Diyarbakır'da 2015 yılında meydana gelen olayda sokakta yürüyen S.D.'nin yanına gelen 3 kişi, iddiaya göre bıçak göstererek cebindeki 3 lirayı aldı. Olaydan sonra polise başvuran mağdurun şikayeti üzerine, şüpheli olarak 17 yaşındaki Ş.Y. gözaltına alındı. Teşhis işleminin ardından Ş.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten savcının hazırladığı iddianemede şüpheli Ş.Y. hakkında 'Nitelikli yağma' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

'OLAY GÜNÜ BİNGÖL'DEYDİM'

İddianamenin kabulünün ardından Ş.Y.'nin tutuksuz yargılaması Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan Ş.Y., suçlamaları reddederek olay günü Diyarbakır'da bile olmadığını, Bingöl'de olduğunu söyledi. Davanın son celsesinde esas hakkında görüşünü açıklayan savcı sanık Ş.Y.'nin, olay günü yanında bulunan ve kimliği tespit edilemeyen kişilerle birlikte mağdur S.D.'nin yanına geldiğini ve elindeki bıçağı gösterip tehdit ederek "Paran var mı" diye sorduğunu belirtti. Sanığın, parasının olmadığını söyleyen mağdurun ceplerini yoklayıp, bulduğu 3 lirayı alarak olay yerinden uzaklaştığını kaydeden savcı, Ş.Y.'nin bu şekilde 'Nitelikli yağma' suçunu işlediğini kaydetti. Ş.Y.'nin 10 yıl hapisle cezalandırılmasını isteyen savcı, hükümle birlikte tutuklanmasına da karar verilmesini talep etti.

YAŞ İNDİRİMİNDEN 8 YIL HAPİS

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, Ş.Y.'nin 'Birden fazla kişi ile birlikte geceleyin 'bıçakla yağma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ş.Y.'nin suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu belirten mahkeme, cezanın 8 yıla indirilmesine hükmetti. Ceza oranında iyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, Ş.Y.'nin tutuklanmasına da karar verdi. Mahkeme 20 liralık yargılama giderinin de Ş.Y.'den alınmasına karar verdi.

AVUKATI TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİ

Kararın açıklanmasının ardından Ş.Y. tutuklanarak Diyarbakır E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, avukatı Serkan Polat Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğa itiraz başvurusu yaptı. 3 lira için 8 yıl ceza verilemeyeceğini, kararın Yargıtay'da bozulacağını savunarak müvekkilinin tahliyesini istedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık