3 bin özel güvenlik görevlinin yüzde 5'i kadın

​Diyarbakır'da 3 bin özel güvenlikçinin yüzde 5'i kadın Diyarbakır'da 3 bin özel güvenlikçinin yüzde 5'inin kadınlardan oluştuğu öğrenildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Diyarbakır'da özel güvenlik sertifikası alanların sayısı 3 bine ulaştı.

3 bin özel güvenlik görevlinin  yüzde 5'i kadın
  • 25 Şubat 2015, Çarşamba 21:19

Diyarbakır'da görev yapan ve aralarında kadınların da bulunduğu özel güvenlik görevlileri, periyodik olarak emniyet müdürlüğü poligonunda polis gözetiminde silahlı atış yapıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Salih Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 766 özel güvenlik faaliyet izni verilen yer olduğunu belirtti.

Faaliyet izni verilen yerlerde aktif çalışan 3 bin güvenlik görevlisinin olduğunu dile getiren Ergün, "Diyarbakır genelinde 10 bin 923 kişiye özel güvenlik kimliği verilmiş. İlimizde 31 özel güvenlik şirketi bulunuyor. Bu durumda Diyarbakır özel güvenlik açısından yoğun bir ildir. Biz bütün eğitim kurumlarını sürekli denetliyoruz. Amacımız özel güvenlik personellerinin daha iyi bir şekilde eğitim görmesidir" dedi.

Özel güvenlik faaliyeti gösteren kadınların da bulunduğuna işaret eden Ergün, şöyle devam etti:

"Aktif olarak çalışan bayan özel güvenlik görevlilerin sayısı 200 olarak istatistik bilgilerimize yansıyor. Yani 3 bin özel güvenlikçinin yüzde 5'ini kadınlar oluşturuyor. Özel güvenlik personelleri eğitimlerini tamamladıktan sonra polis gözetiminde silah atışlarında bulunuyorlar. Bizim yaptığımız araştırmalarda çoğu bayan, silah atışı eğitiminde erkek özel güvenlik görevlilerinden daha çok hedefi vurabiliyor."

Kaynak : AA

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık