25 bin TL çeyiz parası biriktirene 5 bin TL devletten

Evliliğe hazırlık için para biriktirenler devlet desteği almak amacıyla ‘çeyiz hesabı’ açarlarsa biriken paranın yüzde 20’si kadar da devlet üzerine ekleyecek

25 bin TL çeyiz parası biriktirene 5 bin TL devletten
  • 15 Nisan 2016, Cuma 10:03

Önemli kısmı son bir yıl içerisinde olmak üzere Türkiye’de yakın zamanlarda sosyal yardımlar konusunda önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Yeni bebeği olan annelerden evlenecek, konut alacak gençlere, kadınlardan yaşlılara kadar toplumun her kesimini ilgilendiren sosyal yardımlarla ilgili merak edilen soruların cevabını bu yazı dizisinde bulacaksınız.

Evlilik amacıyla para biriktirmek isteyen gençlerin pazartesi gününden itibaren bankalarda açacakları “çeyiz” hesapları için yüzde 20 oranında devlet katkısı ödenecek. Toplam 5 bin liraya kadar verilecek devlet katkısından yararlanmak için 27 yaşından önce evlenmek gerekiyor.

Çeyiz hesabı uygulaması 18 Nisan Pazartesi gününden itibaren fiilen başlıyor. Evlilik hazırlığı yapan gençler pazartesi gününden itibaren bankalarda mevduat hesabı veya “katılım fonu” hesabı açtırabilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık