2017 Lise mezunu KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Milyonlarca memur adayı 2017 yılı memur alımları için KPSS tercih başvurularını merak ediyor. Peki Lise mezunu memurluk tercihleri ve Önlisans KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2017 Lise mezunu KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?
  • 16 Ocak 2017, Pazartesi 12:33

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasında sonra gözler 2017 memurluk alımlarına çevrildi. Buna göre 2017 KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? 

 

13 Ocak cuma günü itibariyle KPSS tercih başvuruları ile ilgili henüz resmi bir açıklama geldi. Şubat ayında KPSS tercihlerinin açıklanması beklenirken ÖSYM'den gelecek açıklamalara göre KPSS memurluk tercihlerini haberimizden takip edebilirsiniz. 

60 BİN MEMUR ALINACAK!

2017 yılında yapılacak 60 bin sözleşmeli memur Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığına alınacağı Çalışma Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 5 bin memur kadrosuna ise KPSS 2017/1 ve KPSS 2017/2 yerleştirmeleri ile atama yapılacağı belirtiliyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

AİS sistemindeki KPSS başlığına aday şifreniz ile giriş yaptıktan sonra tablo 1, 2 ve 3’te yer alan kadrolardan tercih yapıp nitelik kodu ile 30'u geçmemek üzere istek sırasına göre tercihlerini girecekler. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun uygunluğuna dikkat edilmelidir.

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir. 

KPSS sınavına kaç kişi girdi?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen  KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav oldu. 20 Kasım'da yapılan KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin kişi girdi!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık