Üsküdar Belediyesi’nden onlarca işçi atıldı

BERFİN ŞENGİL İstanbul Üsküdar Belediyesi’nde gerekçesiz olarak işten atılan onlarca işçi seslerini duyurmaya çalışıyor. İşlerine telefon mesajıyla son verildiğini belirten işçiler, işten atılma gerekçelerini öğrenmek için belediyeye başvurduklarında ise kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmediğini ifade ediyor.

Üsküdar Belediyesi’nden onlarca işçi atıldı
  • 01 Ekim 2019, Salı 18:53

HAKKIMI ARADIĞIM İÇİN ATILDIM

Mağdur işçilerden Mustafa Gül, BirGün’e yaptığı açıklamada, AKparti’li Üsküdar Belediyesi’nde Nisan 2012’de taşeron işçisi olarak işe girdiğini, Mayıs 2017’de kadroya alındığını söyledi. İşten atılmadan önce şoför olarak görev yaptığını belirten Gül, ‘’Hiçbir gerekçe yok. Hakkımda tutanaklar vardı ama bunlar ‘garaja beş dakika geç girdin’ gibi küçük problemlerle ilgiliydi. İşi aksatma vs. durumlarım söz konusu değildi. Başkaları ise büyük hatalar yaptığı halde haklarında tutanak tutulmuyordu. Ben bunları dile getiriyordum. Hakkımı istediğim için de işten atıldım. Benden fazla tutanağı olanlar ise işlerine devam ediyor’’ dedi.

“Kaderine razı olup başka iş bulan arkadaşlarımız da var; ancak biz kaderimize razı olmak istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz’’ diyen Gül, CİMER’e durumla ilgili şikâyette bulunduklarını; ama “Dava açın” yanıtını aldıklarını kaydetti. Gül, “Dava açarız tamam ama biz bir an önce mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz’’ diye konuştu.

NEDENİ EYT’Lİ OLMAM

İşten atıldığını mesajla öğrendiğini söyleyen Enver Ayvacı da işten atılmasının nedeninin AKP üyeliğini feshetmek ve EYT’li olmak olduğunu iddia etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık