Tüm Bel Sen Antalya Şubesi: İşbirlikçi sendikal anlayış emekçilere zarar veriyor

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı Karakurt, işbirlikçi sendikal anlayışın kamu emekçilerine zarar verdiğini belirterek, "Belediye emekçilerini sendikamız çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Tüm Bel Sen Antalya Şubesi: İşbirlikçi sendikal anlayış emekçilere zarar veriyor
  • 01 Haziran 2021, Salı 21:48

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, yaptığı açıklamada, işbirlikçi sendikal anlayışın kamu emekçilerine zarar verdiğini belirterek "Sendikaların temel görevi, ayrım yapmaksızın tüm çalışanların hak ve hukukunu savunmak ve üyelerine daha iyi bir ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için mücadele etmektir" dedi.

Sendikaların sorumlu, bağlı oldukları ve güç aldıkları yerin sadece temsil ettiği kesim ve üyeler olduğunun altını çizen Karakurt, "Dolayısıyla sendikalar; hükümetten, siyasi partilerden ve işverenden bağımsız olmak durumundadır. Ancak, Belediye ve Yerel Yönetim iş kolundaki sendikaların örgütlenme ve çalışma biçimine  ve işverenle ilişkilerine bakıldığında ortaya çıkan tablonun hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Özellikle de bu 'çarpıklık', Belediye ve Yerel Yönetim İş kolundaki sendikalar için yasa gereği, her yıl 15 Mayıs'ta yapılan üye sayımı ve yetki tespiti sürecinde daha da bariz yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

"MEMUR-SEN'İN 19 YILLIK PRATİĞİ ORTADA"

"AKP hükümetinin doğrudan desteği ile birlikte hormonlu olarak büyüyen Memur-Sen’in 19 yıllık pratiği ortadadır" ifadesini kullanan Karakurt, kamu emekçilerinin ekonomik ve sosyal sorunları her geçen gün artarak büyümektedir. Milyonlarca kamu emekçisinin birikmiş sorunlarına çözüm üretmek, çare olmak  yerine uğursuz-bölücü rollerini oynayarak AKP hükümetinin suçlarına ortak olmuşlardır" sözleriyle Memur-Sen'i eleştirdi.

Karakurt, "Antalya Büyükşehir Belediyesinde de Tüm Yerel Sen Belediye başkanının adını kullanarak sendikacılık yapmaktadır. Yani, Memur-Sen’e bağlı Bem Bir Sen Sendikasının yolundan yürümekteler. Bu konuda da bir hayli tecrübe kazandıklarını ve sendikal alanda Menderes Türel döneminin Bem Bir Sen’ini geride bıraktıklarını söylemeliyiz." dedi.

"BU YETKİ HAK EDİLMİŞ BİR YETKİ DEĞİL"

Karakurt, Tüm Yerel Sen'in Antalya'da yetki almış olmasını şu sözlerle eleştirdi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesinde iki yıldır yetkili olmalarına rağmen hiçbir yeni kazanım elde edemeyen, üyelerinden habersiz sözleşmeye  imza atan, daha doğrusu ‘eski’ sözleşmeyi ‘yeni’ diye yutturmaya çalışan, memurlar ile sözleşmeli personel arasındaki ücret dengesizliğini görmezden gelen, geçmiş dönemden kalma birikmiş sorunlarımızı yok sayarak sahada hiç gözükmeyen ve sözleşme ile ilgili geleceğe dair hiçbir iddiası bulunmayan Tüm Yerel Sen’in bu sene de yetkiyi almış olması herkese çok manidar geldi. Açıkça söylemek gerekirse, bu yetki hak edilmiş bir yetki değildir."

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Tüm Bel Sen'de örgütlenme ve mücadele çağrısı yapan Karakurt, "Büyükşehir belediyesindeki bu haksız ve demokratik olmayan koşullara rağmen bize inanarak üye olan 600 arkadaşımıza en içten duygularımızla teşekkür ediyoruz" dedi. Karakurt, "Yine; ASAT, Muratpaşa, Manavgat ve İbradı Belediyelerinde bir kez daha Sendikamız Tüm Bel Sen’i ‘yetkili’ yapan arkadaşlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Antalya genelinde, Belediye ve Yerel Yönetim İşkolunda toplam 1316 üye sayısı ile bu senede birinci sendika olmanın kıvancını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Karakurt açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Üyelerimizden aldığımız bu güçle Antalya Büyükşehir Belediyesi dahil tüm belediye emekçilerinin birikmiş sorunlarını çözebilmek ve grevli-toplu sözleşmeli gerçek bir sendika hakkını kazanabilmek için ara vermeksizin mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ve tüm belediye emekçilerini sendikamız çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz." (Antalya/EVRENSEL)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık