Terörist Albashir: Ağabeyim ÖSO komutanı

Taksim’deki 6 kişinin ölümüne sebep olan bombalı terör saldırısını düzenleyen terörist Ahlam Albashir’in ifadesinden detaylara ulaşıldı. Albashir’in ağabeyinin Özgür Suriye Ordusu’nda (ÖSO) üst düzey komutan olduğunu söylediği öğrenildi.

Terörist Albashir: Ağabeyim ÖSO komutanı
  • 21 Kasım 2022, Pazartesi 12:32

Taksim İstiklal Caddesinde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen, 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir’in ifadesinde ağabeyinin ÖSO komutanı olduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

Sabah’ta yer alan habere göre, terörist saldırıdan önce İstanbul’a geldiği zamana kadar yaşadıklarını anlattığı ifadesinde şunları söyledi:

“Ağabeyim Muhammed, Özgür Suriye ordusunda üst düzey komutandır. Muhammed, DEAŞ saldırısı sırasında yaralanmış ve iki bacağında da protez takılıdır. 2017 yılında Ablam Meryem’le YPG kontrolündeki Münbiç’e gittik. Burada Ahmet A. ile sevgili olduk. 2 ay sonra ayrıldık. 2 ay boyunca benden YPG için bir talepte bulunmadı. Münbiç’te YPG üst düzey yöneticileri beni aleyhlerine casusluk yaptığım için tutukladılar.

1 ay Münbiç’te cezaevinde kaldım. Cezaevinden çıktıktan sonra, ‘Hacı ile görüşeceksin’ diye beni aradılar. Hacı üst düzey sorumluydu. İlk seferinde gözlerim bağlıydı. Görmedim. Sen ÖSO’ya çalışıyorsun dediler. Bir kaç hafta sonra yeniden beni hacıya götürdüler. Bu kez gözlerim açıktı. Vücudunun görünen yerinde dövmesi vardı. Beni ÖSO’ya casusluk yapıyorsun ailene zarar gelecek diye korkuttular.

“BİRKAÇ KEZ TAKSİM’E GİTTİM”

Bilal beyaz tenli siyah sakallı vücudunda lekeleri olan ufak tefek biridir. Bana zorla sahip olmaya çalışınca ben evi terk ettim. Hacı ise, ‘Bilal ne isterse yap yoksa abin ve ablana zarar gelir’ diye korkuttu, ben de Bilal’e döndüm. Hacı ve Bilal’in talebiyle bir kaç kez Taksim’e gittim. Bilal bana Taksimde çok polis var mı diye sormuştu.

Taksim’e iki kez korsan taksiyle gittim, döndüm. Hacı benden Taksim heykelinin önünde video çekmemi istedi. Ben de bu sebeple hacıya göndermek üzere Taksim’deki heykelin önünde video çektim ve gönderdim. Sonrasında etraftaki mağazaları çektim. Görüntülerdeki patlamanın gerçekleştiği yerin videosunun olması ise tesadüf. İsteyerek çekmemiştim.”

“CESARET HAPI İÇİRDİLER”

Terörist, ifadesinin devamında kendisine cesaret içerikli hap verildiğini söyledi:

“Bilal uyuşturucu içer. Ben içmem. Olay günü Taksim’e gideceğimiz gün bana rahatlatıcı olduğunu söylediği bir adet hap verdi. Ben hapı neden veriyorsun diye sorduğumda, ‘Benim üstümde kalmasın sen taşı’ dedi. Bilal gideceğimiz gün ilk kez bu kadar iyi davranıyordu. Korsan taksi çağırıp gittik. Yolda biriyle konuşup, ‘Tamam kardeş geliyoruz’ diye biriyle konuştuğunu birine bilgi verdi. Elindeki çantayı bana verip ‘sen gez ben geleceğim’ dedi. Çantayla araçtan indim. İstiklale doğru yürümeye başladım.”

“112’Yİ ARADIM”

‘Çantayı alıp, İstiklal caddesine girdim. Çantaya baktığımda içinde cips, kek gibi yiyecek poşetleri vardı. Alt kısımda yumuşak dokulu bir paket vardı. Korktum 112’yi aradım. Çıkan şahısla Türkçe bilmediğim için konuşamadım. Korkmuştum. Bu sırada Hacı aradı. Benim arkadan çekilmiş bir görüntümü gönderdi. Görüntüyü anlayamadan Hacı, ‘Çantayı bırak, oradan ayrıl. Başkası gelip çantayı alacak’ dedi. Ben de bırakıp gittim’ dedi.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık