TC kimlik numaraları yok satıyor

Gökhan Yüceler, çeşitli zamanlarda sızdırılan kişisel verilere neredeyse herkesin kolayca ulaşabilecek olmasından dolayı ‘maddi değerini’ yitirdiğini ifade etti.

TC kimlik numaraları yok satıyor
  • 26 Ağustos 2019, Pazartesi 11:32

Türkiye’de son yıllarda kurulan siber güvenlik şirketleri arasında yurt dışından aldığı işler ile göze çarpan Infinitum’un kurucusu Gökhan Yüceler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait kişisel verilerden bazılarının yasal olmayan veri ticaretinin yapıldığı bir online platform olan Dark Web’de yok pahasına satıldığını söyledi.

Gökhan Yüceler, çeşitli zamanlarda sızdırılan kişisel verilere neredeyse herkesin kolayca ulaşabilecek olmasından dolayı ‘maddi değerini’ yitirdiğini ifade ederek, “Dark web’de kamunun verisi deli gibi dolaşıyor. TCKN’den kullandığımız ilaca kadar her verimiz dark web’de. Bu kadar kötü bir şey olabilir mi? Bazı verilerimizi bedavaya indirebiliyorsun. O kadar satan var ki değeri kalmamış. Onur kırıcı bir durum değil mi bu?” şeklinde konuştu.

Türkiye haziran ayında 50 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalınması haberi ile sarsılmıştı. Bir GSM şirketinin sisteminden sızdırılan verileri kredi kartı dolandırıcılığı başta olmak üzere çeşitli suçlarda kullanan 3 kişilik çete Ankara’da düzenlenen operasyon ile çökertilmişti.

Türkiye’de son yıllarda kurulan siber güvenlik şirketleri arasında yurt dışından aldığı işler ile göze çarpan Infinitum’u kuran Gökhan Yüceler, yurt dışı odaklı bir stratejiyle ‘trusted advisor’ olarak Blue Team hizmetleri veriyor. odatv

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık