Özel güvenlik görevlilerini bıçaklayan failin 12 yıl hapsi istendi

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde karantinadaki annesini görmesine izin vermedikleri bahanesiyle 2 güvenlik görevlisine saldıran fail hakkında dava açıldı.

Özel güvenlik görevlilerini bıçaklayan failin 12 yıl hapsi istendi
  • 06 Haziran 2020, Cumartesi 15:43

Maltepe'de koronavirüs tedavisi gören annesini hastanede ziyaret etmesine izin vermediği bahanesiyle iki özel güvenlik görevlisini bıçaklayan Murat D. hakkında, üç ayrı suçtan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde koronavirüs şüphesiyle tedavi gören annesini 21 Mart tarihinde ziyaret etmesine izin vermediği bahanesiyle iki özel güvenlik görevlisini bıçakla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Murat D. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüpheli Murat D.’nin Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesinde koronavirüs teşhisi ile tedavi gören annesini görmek için hastaneye gittiği, güvenlik görevlisi Minur B.’nin karantina altında tutulan annesini görmeye gidemeyeceğini söylemesi üzerine tarafların tartışmaya başladığı belirtildi. Bunun üzerine hastaneden ayrılan Murat D.’nin Ateşli Silahlar Kanunu kapsamında kalmayan bıçaklarla geri döndüğü, Minur B. ile tartışmaya başladığı, tartışmaya iki özel güvenlik görevlisinin daha dahil olduğu kaydedildi.

İddianamede, Murat D.’nin tartışma sırasında özel güvenlik görevlisi Minur B.’yi basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde, özel güvenlik görevlisi Ferhat K.’yi de basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde bıçakla yaraladığı, ayrıca iki özel güvenlik görevlisini de bıçakla kovaladığı, bu iki özel güvenlik görevlisinin bir odaya saklanması üzerine eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı belirtildi.

ÜÇ SUÇTAN 12 YIL CEZA İSTENDİ

Şüpheli Murat D.’nin hastanenin acil ana giriş kapısına zarar verdiği bilgisine de yer verilen iddianamede, şüphelinin, “Kamu görevlisini kasten yaralama”, “Mala zarar verme” ve “Kamu görevlisini kasten yaralamaya teşebbüs” suçlarından 3.5 yıldan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi. (İstanbul/DHA)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık