MHP'li Büyükataman'dan CHP'li Özel'e: Ülkücü hareket sana haddini bildirmeyi bilir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili sözlerine yanıt veren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Haddini bil. Ülkücü Hareket sana haddini bildirmeyi bilir" dedi.

MHP'li Büyükataman'dan CHP'li Özel'e: Ülkücü hareket sana haddini bildirmeyi bilir
  • 30 Nisan 2020, Perşembe 4:14

MHP lideri Bahçeli, cuma hutbesinde LGBTİ+'ları hedef alan açıklamaya tepki gösteren Ankara Barosu'na "Hiç kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığı etmemelidir" demişti. CHP'li Özel de Bahçeli'nin söz konusu açıklamasına "Bu cümle Sivas Katliamı'nın azmettiricilerinin sloganı" sözleriyle yanıt vermişti.

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, CHP Grup Başkanvekili Özel’i, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve partililerden özür dilemeye davet etti.

Özgür Özel’in 28 Nisan'daki basın toplantısı hakkında Twitter hesabından açıklama yapan İsmet Büyükataman, Özel’in sözlerini 'hadsizce' ve 'provakatif' olarak nitelendirdi. Ataman, "Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız sözü üzerinden Sivas katliamında yaşanan acılara gönderme yapıp Genel Başkanımızı katliama teşvik ile suçlamak senin de, partinin de, arkanızdakilerin de haddi değildir. Haddini bil. Ülkücü Hareket sana haddini bildirmeyi bilir" dedi.

Büyükataman, şu ifadeleri kullandı:

"Kandil ve Pensilvanya’nın ‘özel’ çocuğu, Sayın Genel Başkanımızın dünkü açıklamaları üzerinden hadsizce provakatif söylemler geliştirmektedir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin promterı da, bilgisayarı da büyük Türk milletine bağlıdır. Ancak kaset kumpası ile Genel Başkanlık koltuğuna oturan Genel Başkanınızın ve onunla beraber siyasi kariyeri yükseltilen senin göbekten nereye bağlı olduğunuz merak konusudur."

“Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız sözü üzerinden Sivas katliamında yaşanan acılara gönderme yapıp Genel Başkanımızı katliama teşvik ile suçlamak senin de, partinin de, arkanızdakilerin de haddi değildir.

“Haddini bil! Ülkücü Hareket sana haddini bildirmeyi bilir! Sivas katliamında yaşanan acılara dair bir sorgulama yapmak istiyorsan dönemin SHP’sinin iktidarda olduğunu düşünürsek bir özeleştiri ile başlayıp ardından zillet ittifakı oluşturduğun seçim ortaklarını sorgulayabilirsin. Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi istismar etmeye kalkan ucuz CHP zihniyeti; bu rezil açıklama ve iğrenç itham ile siyasetin ötesine geçmiştir. Sözde CHP sözcüsünü bir an önce Sayın Genel Başkanımızdan ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyorum.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı kitapçıkta “Aleviliğin ayrı din gibi gösterildiği” tartışmalarıyla ilgili olarak “Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi istismar ederek, Aleviliği bir din gibi göstermeye, bu şekilde takdim ve tarife kalkışan ucuz CHP zihniyeti milletimizin sinir uçlarıyla, inançlarımızın hassasiyetleriyle oynayacak kadar şuur kaybına uğramıştır” demişti.

Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde eşcinsellerle ilgili ifadelerine tepki gösterdiği açıklamasına ilişkin ise "İslamofobi faillerini uzaklarda aramaya hacet yoktur. Elbette herkesin inanç, ifade, yaşayış ve tercih özgürlüğüne saygı duyulmalıdır. Fakat hiç kimse de Müslüman mahallesinde salyangoz satma küstahlığına, bunu da aklama ve haklı çıkarma kütüklüğüne heves etmemelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Özel: Bu cümle Sivas katliamının azmettiricilerinin sloganı

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özür Özel de Bahçeli’yi eleştirerek şöyle konuşmuştu:

“Sarayda bir oyun planı kuranlar, kendi siyasetleri, gelecekleri için, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerde değil, aksine ‘Kavga ve kutuplaşmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz gündeyiz’ demektedir. Cumhurbaşkanından, sözcülerine, bakanlarından, iktidarın sebepsiz, izahsız, bakansız ortağına, saray iktidarının devamına kendisini adamış olan MHP’ye de aynı not verilmiş durumda. Devlet Bahçeli’nin metni sarayın metnidir. Bir gün merak eden Erdoğan’ın prompterının kablosunu da Bahçeli’nin prompterının kablosunu takip etsin, kablonun ucu aynı bilgisayara çıkar."

“Sarayın planı, bir şekilde İstanbul Büyükşehir’in bir broşürü, üstündeki yazıları kendileri yazdırmışlar, bunun üzerinden böylesi günlerde Türkiye’de önemli bir inanç grubunu, Alevi vatandaşlarımızı rencide edecek söylemlerle farklılık yaratmaya çalışıyorlar.

“Bu tartışmaların doğrudan tarafı olmamak için gayret gösteriyoruz. Çünkü tam da amaçları ve niyetleri bu. Devlet Bahçeli’nin talimatla yaptığı açıklamada kullandığı ifade, ‘Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız.’ Sivas katliamının olduğu gün Sivas Hakikat gazetesi bu sürmanşetle çıktı. Bu kelimeyi duyunca insanların tüyleri diken diken oluyor. Sayın Bahçeli, bu ülkeye bu işi yapmayın. Kimse yazılı bir açıklamada ‘Müslüman mahallesinde salyangoz sattırmayız’ lafını sebepsizce yapmaz. Bu cümle özel seçilmiş cümledir. Bu cümle Sivas Katliamı’nın azmettirici sloganıdır.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık