Kantin ve otoparkları özelleştiren İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü taşeron alacak

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü sosyal tesis, kantin ve otoparkların özelleştirilmesinin ardından işten atılan işçilerin yerine taşeron işçi almaya hazırlanıyor.

Kantin ve otoparkları özelleştiren İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü taşeron alacak
  • 19 Aralık 2019, Perşembe 14:11

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı kantin ve otoparkları 1 Ocak 2020 tarihinde işletmeye başlatılmak üzere ihaleye çıkarması sonucu söz konusu kantin ve otoparklarda İstanbul Üniversitesi sosyal tesislerine bağlı görünen ve maaşlarını sosyal tesisten alan kantin ve otoparkta görevli işçiler işten atıldı. Rektörlük işten attığı işçilerin yerine ise taşeron işçi almaya hazırlanıyor.

Tez-Koop İş'te örgütlü olan işçiler, kantinde sticker çalışması yaparken özel güvenlikler tarafından engellenmek ve kameraya alınmak istendi. Bir işçinin kayıt altına aldığı görüntülerde özel güvenliklerin işçileri tutanak tutmakla tehdit ettiği görüldü.

İşçiler özelleştirme ve işten atmalara karşı 20 Aralık Cuma günü saat 11.00'de Beyazıt Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık