Kadın İşçiye Saldıran İşveren Özür Diledi, Tazminatını Ödedi

Esenyurt’ta çıkarıldığı tekstil atölyesinin sahibince saldırıya uğrayan Meya Kara’dan özür dileyen işyeri sahibi, kıdem ve ihbar tazminatını da ödedi.

Kadın İşçiye Saldıran İşveren Özür Diledi, Tazminatını Ödedi
  • 04 Aralık 2019, Çarşamba 15:16

İstanbul, Esenyurt’ta çalıştığı Cihan Tekstil’den tazminatı verilmeden çıkarılan ve buna dair açıklama yapmak isterken işverenin saldırısına maruz kalan kadın işçi Meya Kara’nın haklarının ödenmesine dair protokol imzalandı.

Cihan Tekstil’in sahibi Şükrü Ünre, Kara’dan, emekçilerden, kadınlardan ve kamuoyundan özür de diledi.

Süreci takip eden Emeğin Gücü Derneği de sosyal medyadan, “Meya Kara'nın kıdem ve ihbar tazminatları, ücret alacağı ödenmiştir. Kadın işçi kardeşimiz Meya Kara’nın iş kanunu çerçevesinde hakları alınmıştır. Darp nedeniyle şikayetimiz, adli mercilere gönderilmiştir. Kıdem, ihbar ve ücret anlamında ek bir eylemimiz olmayacaktır” açıklamasını yaptı.

Dernek işveren Ünre’nin ıslak imzalı özür yazısını da yayınlandı. Yazıda Ünre Kara’dan ve tüm işçilerden özür dilerken “Bundan sonraki iş hayatımda işçi kardeşlerimle diyaloğu hiç kesmeyeceğim ve sorunların çözümü doğrultusunda çalışacağım” sözünü verdi.

Ne olmuştu?

2,5 yıl Cihan Tekstil’de çalışmış olan Meya Kaya kıdem tazminatını, 2 aylık ödenmeyen sigorta primini ve 8 günlük ücretini talep ediyordu.

Buna dair 11 Kasım’da basın açıklaması yapmak isterken kendisi ve bazı işçiler işveren ile yanındakilerin taşlı sopalı saldırısına maruz kalmış, Kara başından yaralanmıştı.

Meya Kara, yaralanmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı, soruşturma devam ediyor. (AS)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık