İşçilere sendika değiştir baskısı

Hatay’da DİSK’e üye olan işçilerin sendika değiştirmeye yönelik baskı yapıldığını dile getiren Genel-İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, sendika değiştirmeyen işçilerin de işten atmayla tehdit edildiğini söyledi.

İşçilere sendika değiştir  baskısı
  • 06 Mayıs 2021, Perşembe 23:03

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, yaptığı yazılı açıklamayla Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (HATSU) sendikalarını tercih eden işçilere baskı yapıldığını söyledi.

‘İŞÇİLERE BASKI’

Hatay Büyük Şehir Belediyesi ve HATSU’da yetkili olan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş’in imzaladığı son toplu sözleşmeden memnun olmayan işçilerin sendikalarına üye olduğunu belirten Berkyürek, işçilerin baskı gördüğünü ve sendika değiştirme tercihlerinin engellendiğini aktardı. Hatay genelinde bin 660 işçinin bin 214’ünü üye yaptıklarının bilgisini paylaşan Berkyürek, “Sendikamıza üye olan işçilere sendika tercihini değiştirmeleri yönünde baskılar, işten çıkarma tehditleri yapılmıştır. Bu hukuksuz davranışların Sayın Belediye Başkanı’nın akrabaları da olan bazı yöneticilerden kaynaklandığı iddiaları gündeme gelmiştir. Şu an bile sendikamızın alanda örgütlenmesi için çaba sarf eden arkadaşlarımıza görevden alma ve işten çıkarma tehditleri devam etmektedir” dedi.

‘İŞÇİLERİN TERCİHLERİNE MÜDAHALE’

Durumu HATSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı ve HATSU Genel Müdürü’ne ilettiklerini belirten Berkyürek, kendilerine; işçilerin sendika tercihlerinde tarafsız olunacağını beyan etmelerine rağmen, işçilerin sendika tercihlerine müdahale etmeye devam edildiğini belirtti. CHP il ve ilçe yöneticileri ile milletvekilleri aracılığıyla yaşanan süreci bir kez daha HATSU yetkililerine ilettiklerini aktaran  Berkyürek, “Bu yetkililer kendilerince bahane üretmek suretiyle CHP Genel Merkezi’ni işaret etmişlerdir. Bu iddiayı dillendiren belediye yetkililerine soruyoruz, CHP örgütlerinin bilmediği bu parti kararını size kim ve nasıl iletmiştir? Bu sorunun cevabını kamuoyuna ve CHP il ve ilçe örgütlerine vermek zorundasınız” dedi.

‘TOPLUMDA UMUTSUZLUK YARATMAKTADIR’

Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a çağrıda bulunan Berkyürek, “Bir kısım belediye yetkililerinin kişisel siyasi tercihi, daha ‘kontrol edilebilir bir sendika’ istemi hukukun, temel hakların, evrensel örgütlenme özgürlüğünün önüne geçmektedir. Demokrasinin bunca tartışıldığı bir dönemde muhalefete ait bir belediyede bu yaşananlar topluma da umutsuzluk yaratmaktadır. Yetki için bakanlığa 3 Haziran günü sendikalar başvuru yapacak olup o güne kadar hiçbir sendikanın yetkili olması yasal olarak mümkün değildir. Baskılar nedeniyle bizden ayrılmak zorunda kalan işçileri daha iyi çalışma koşullarına kavuşmaları için yeniden sendikamıza üye olmaya, destekte bulunmaya, desteklerini sürdürmeye çağırıyoruz. Hepimiz için güzel günler yakındır” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık