İŞÇİLER UYUYOR HAKLARI ELİNDEN GİDİYOR

Eskiden işçilerin hakkına bir saldırı olduğu zaman ve yeni haklar talep edildiğinde işçiler ve sendikalar meydanda olurdu hükümette bunu dikkate alırdı. Bunu bertaraf etmek için işçiler meydana çıktığı zaman birkaç kişi araya sızdırarak kavga gürültü çıkartıp işçilerin ve sendikaların yaptığı eylemlerin çok kötü olduğunu sanki amaçları devleti yıkmak gibidir.

İŞÇİLER UYUYOR HAKLARI ELİNDEN GİDİYOR
  • 22 Temmuz 2019, Pazartesi 19:37

 Algı yaparak meydanlar şimdi boş kaldı. Genelde patronlar ve hükümet beyanları şudur. Efendim gidin haklarınızı mahkemelerde arayın meydanlarda hak aranmaz gibi beyanlar mevcuttur. Bunu başardılar peki ne oldu şimdi işçiler mahkemeye gidiyor mahkemede bir miktar para alarak olay kapanıyor. Bir mahkemeler de işçi aleyhine karar verirse ne olacak? Veya bir yasal düzenleme ile işçilerin aleyhine düzenleme olursa ne olacak. İnsanlar verilen kararın adil olmadığını düşündüğü zaman ise tepki dile getirdiği zaman verilen cevap şudur. Efendim biz ne yapalım, mahkeme karar vermiş, yargı bağımsızdır deyip susacaksınız. Ancak şayet işçiler ve sendikalar meydanlarda ve alanlarda olursa tepki ve taleplerini demokratik sınırlar ve sağa sola zarar veremeden dile getirdiği zaman, ülkede o zaman taşeron sistemi de kalkar işçiler yeni sosyal haklar da elde edebilir. Yani yeni kazanımlar olur. Geçmişe baktığımız da bir çok kazanımın işçilerin elinden gittiğine ne yazık ki şahit olduğumuz gibi işçiler de sabah akşam siyasilerin reklamlarını yapıp paylaşıp duruyorlar. Onlar zevk sefasını sürüyorlar işçiler ise ay başını getirmekte zorlanıyorlar. Modern kölelik sistemi almış başını gidiyor. Eğer ki işçiler meydanlara inerse, demokratik yollardan ve anayasanın verdiği sınırlar çerçevesinde yasal zeminde tepkisini dile getirirse bakın bakalım talepleriniz nasıl dile gelir.

Abdurrahman KONYAR

Özel Güvenlik Hakları 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık