İkinci el araç alacaklara altın öneriler

Son zamanlarda sıfır kilometre araç fiyatlarının yükselmesi tüketicileri ikinci el araba almaya yönlendiriyor. Ancak ikinci el araç almadan önce bazı konuları bilmek hayatı fazlasıyla kolaylaştırıyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, ikinci el araç almak isteyenlere yol gösterecek ve süreci kolaylaştıracak altın değerinde önerileri kamuoyuyla paylaştı.

İkinci el araç alacaklara altın öneriler
  • 08 Aralık 2021, Çarşamba 9:54

Aracın geçmişini araştırın

İkinci el araç alacak kişilerin büyük bir kısmı aracı ilk kullanıcısından almayı tercih ediyor. Ancak üretim tarihi daha eski olan araçlar için gerçekleştirilen devir işlemlerinin sayısı artış gösterebiliyor. İkinci el araç alacak kişilerin özellikle şahıslardan alınacak araçlarda kısa süre önce devir işlemi gerçekleştirilmemiş olmasına ve satıcının ruhsat sahipliği süresinin kısa olmamasına dikkat etmesi gerekiyor.

Aracın fiziki durumunu kontrol ettirin

Satın alınacak ikinci el arabanın hem iç hem de dış kısmının kapsamlı bir şekilde incelenmesi oldukça önemlidir. Çizikler, ezikler ve pas olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. İkinci el araç alacak kişilerin alım-satım işlemleri sırasında kurumsal ölçekte hizmet veren, hazırlayacağı raporu ıslak imzalı ve kaşeli olacak şekilde müşterisine sunan ve detaylı analiz yapan ekspertizlere başvurması gerekiyor.

Hasar kaydını inceleyin

İkinci el araç alım-satım işlemlerinde hasar kaydı fiyatın en belirleyici unsuru olarak öne çıkıyor. İkinci el araç alacak kişilerin hasarsız veya az hasarlı araçlara yönelmesi, orta ve ağır hasarlı araçlardan uzak durması gerekiyor. Uzmanlara göre alıcıların ilerleyen zamanlarda çeşitli sürprizlerle karşılaşmaması için tramer kaydının kontrol edilmesi oldukça önem taşıyor.

Fiyat analizi yapın

İkinci el araç piyasasının son birkaç yılda fiyat bakımından sıfır araçlara yaklaştığı görülüyor. İkinci el araç alacak kişilerin alım-satım işleminden önce aracın ve muadillerinin fiyat analizini yapması öneriliyor. Ayrıca ikinci el araç alacak kişilerin ek masraflara yönelik bir bütçe ayırmaları gerektiğinin de altı çiziliyor.

Kilometre durumunu kontrol edin

İkinci el araç alım-satım işlemlerinde aracın değerini belirleyen bir diğer faktör de aracın kilometre durumudur. İkinci el araç alacak kişilerin araç alım-satım işlemlerinde aracın kilometre durumunu kontrol etmesi gerekiyor. Motor kullanımı ve yürür aksamların az yıpranmış olması da dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık