Hak-İş'ten asgari ücret tepkisi

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret jestini göremediklerini belirterek, “Jest, işçinin talebini karşılamak olurdu” dedi. Kaynak Yeniçağ: AKP'nin sendikası Hak-İş'ten asgari ücret tepkisi

Hak-İş'ten asgari ücret tepkisi
  • 30 Aralık 2019, Pazartesi 18:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, jest yaparak asgari ücreti bir miktar daha artırabileceği yönünde mesaj verip beklentileri artırmasına yönelik bir tepki de iktidara yakınlığıyla bilinen Hak-İş Konfederasyonu'ndan geldi.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, açıklanan asgari ücreti yetersiz bulduğunu belirterek, “Ben burada bir jest göremiyorum” tepkisini gösterdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) seçimli 27. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Gelecek yıl işçi ve işveren kendi aralarında anlaşacaklar ve biz anlaştıkları rakamlar üzerinden konuşacağız” dedi.

“JEST GÖREMİYORUM”

Selçuk'un açıklamasına yanıt Hak-İş Başkanı Arslan'dan geldi. Arslan, Selçuk'un söylediği modelin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma esasına ve mevzuatlara uygun olmadığını, kamunun yer almadığı bir sosyal diyalog modeli olmadığı için asgari ücreti iktidarın belirlediğini söyledi. Arslan, “Enflasyonun üzerinde zam yapılmış olmasını önemsiyorum. Ancak, açıkçası ben burada bir jest göremiyorum. Enflasyonun üzerinde zam yapılması jest ise, zaten her yıl enflasyonun üzerinde belirleniyor. Bize göre jest, işçinin talebinin gerçekleşmesi olurdu” dedi.

PATRON ESNEK DEDİ

TİSK Başkanı Akkol, işçi sendikalarının karşı çıktığı esnek çalışma modelini işsizliğe çare olarak önerdi. Esnek çalışma modelinin işverenler için çok önemli olduğunu, evden ya da kısmi süreli esnek çalışmaya geçilmesi halinde işsizliğin azalacağını, daha çok kadının ve tam zamanlı çalışmak istemeyen yeni jenerasyonun iş hayatına gireceğini belirterek, “Buna karşı çıkan sendika başkanları, çocuklarınıza torunlarınıza sorun. Onların da esnek çalışmak istediğini göreceksiniz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık