Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni toplu iş sözleşmesi süreci başlıyor,TOLEYİS Mi? OLEYİS Mi? yetkili olacak!

Kamuda toplu iş sözleşmesi sürecini takip eden haber sitemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı işyerlerinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi sürecini takip etmeye devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni toplu iş sözleşmesi süreci başlıyor,TOLEYİS Mi? OLEYİS Mi? yetkili olacak!
  • 18 Mayıs 2022, Çarşamba 17:02

Kamuda toplu iş sözleşmesi sürecini takip eden haber sitemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı işyerlerinde çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesi sürecini takip etmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı kurumlarda sendikal faaliyetler ve toplu iş sözleşmesi sürecini sizin için bir kez daha araştırdık.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Yeni Dönem Toplu İş Sözleşmesi Süreci Başlıyor.

Yeni dönem toplu iş sözleşmesi sürecinde sendikaların örgütlenme çalışmaları devam ederken haber sitemiz GSB’de sendikal istatistik bilgilerini siz değerli okuyucularımız için araştırdı.

2022 Ocak ayında açıklanan iş kolları üye sayıları baz alındığın da toplu iş sözleşmesi yetkisini kaybeden HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı OLEYİS Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda örgütlenme çalışmaları yaparak sendikal toplu iş sözleşme yetkisini almak istiyor.

 

Mali yönden sorunlar yaşayan OLEYİS Sendikası iş kolu barajına ulaşarak sendikanın yaşamış olduğu mali sorunları da çözmeyi hedefliyor.

696 KHK ile kadroya geçen işçilerinde dahil olması ile 18 Nolu İş kolunda üye sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük sendikası olan TOLEYİS sendikası ise,mevcut yetki sayısını korumak istiyor.Yapmış olduğumuz araştırmalar sonrası GSB’de sendika üye istatistiklerini paylaşıyoruz.

GSB de 2021 yılında çalışan işçi sayısı: 24.715

2022 yılında işe alınan işçi sayısı: 1876

Toplam işçi sayısı ise 26591’dir.

Toleyis’ten istifa eden işçi sayısı:3534

İstifa ettikten sonra Oleyise üye olan işçi sayısı: 3028

Boşta kalan işçi sayısı:395

Diğer sendikalara üye olan işçi sayısı: 111’dir.

HAK-İŞ Oleyis’ten istifa ederek TOLEYİS’e üye olan, toplam 43 işyerindeki istifa sayısı: 3712 olurken.

TİS’deki yetki istatistiği ise şöyledir;

TÜRK-İŞ Toleyis: 23057

HAK-İŞ Oleyis: 3028

Boştaki işçi: 395

Diğer sendikalar: 111

Yukarıda paylaşmış olduğumuz verilere göre,OLEYİS Sendikasın yetki sürecinin bu yıl çok zor olduğu gözükürken,TOLEYİS Sendikasın tekrar GSB’de yetkili sendika olmasına kesin gözü ile bakılıyor.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık