'En kalıcı çözüm siyasi çözümdür'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de devam eden iç savaşa ilişkin yaptığı açıklamada, 'Tüm bu zor şartlarda en iyi çözüm, kalıcı çözüm siyasi çözümdür diyoruz. Önümüzdeki hafta Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında bu gündeme getireceğiz' dedi.

'En kalıcı çözüm siyasi çözümdür'
  • 09 Mayıs 2016, Pazartesi 23:16

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ' Bugün fikirdaş ülkeler olarak Suriye'deki durumu değerlendirdik. Hem siyasi müzakerelerin hem de arazide ki gelişmeleri biliyorsunuz çok sayıda ihlal var. Özellikle Rusya ve rejim tarafından ihlal var. John Kerry bize Rus'ya ile son vardığı anlaşmayı yani ateşkesin sürdürülmesi ile ilgili vardıkları anlaşmayı anlattı ve ortak metni bize dağıttı. Bizde uygulamanın önemli olduğunu söyledik. Bu konuda kararlılık olsaydı bizim burada toplanmamıza da gerek olmazdı. Çünkü daha önceki toplantılarda Viyana'da Paris'te, Münih'te aldığımız kararlarda zaten bunları içeriyor. Diğer taraftan muhalefetin koordinatörü Riyad Hicab da toplantıya katıldı. Kendisine desteğimizi tekrar vurguladık. Ayrıca kimin ateşkesi ihlal ettiğine dair sorular da sorduk. O da net bir şekilde Rusya'nın ve rejimin El Nusra ile DAEŞ gibi terör örgütlerini doğrudan muhalefetin hastanelerini ve sivilleri hedef aldığını anlattı. Siyasi çözüm konusunda ne kadar kararlı olduklarını, tüm zorluklara kararlılıklarını koruduklarını anlattı. Dolayısıyla önümüzdeki hafta uluslararası Suriye Destek Grubu öncesinde fikirdaş ülkelerin bir araya gelmesi doğrudan Riyad Hicab ve muhalfetten bilgileri almamız çok faydalı oldu. Amacımız ateşkesin tamamen sağlanması ve siyasi sürecin başlaması ama sadece bizim ve muhalefetin bu konuda kararlı olması yetmez. Rejimin müzakere heyetinin de siyasi dönüşüm konularına girmesi beklenmekte' diye konuştu.
'EN İYİ ÇÖZÜM, SİYASİ ÇÖZÜMDÜR DİYORUZ'
Maalesef daha önce Cenevre süreçlerinde olduğu gibi bu süreçte de rejim siyasi dönüşümü konuşmak bile istemiyor. Esad'ın geleceği hiç gündeme bile gelmiyor. Tüm bu zor şartlarda en iyi çözüm, kalıcı çözüm siyasi çözümdür diyoruz. Önümüzdeki hafta Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında bu gündeme getireceğiz. “

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık