Bilgisayarlarla yapılan 6 şuç!

Bilgisayarlarla yapılan 6 şuç! İnsanların bilgisayarlarıyla yaptığı bu 6 şeyin, pek çok ülkede suç olduğunu biliyor musunuz?

Bilgisayarlarla yapılan 6 şuç!
  • 18 Mayıs 2014, Pazar 7:46

Dünyanın farklı bölgelerindeki ülkeler, son teknolojileri engelleyerek vatandaşlarının fikirlerini internette paylaşmasının önüne geçmek isteyebiliyorlar. Bir çoğumuz, internetteki özgür hayatımızın değerinin aslında çok da farkında değiliz; ancak bu özgürlüğü hayal edenlerin sayısı hiç de az değil. İşte bazı ülkelerde işlemeniz halinde hapse düşebileceğiniz 6 bilgisayar suçu.

Skype ve çevrimiçi sesli sohbet

Etiyopya'da bir kanun taslağı, Skype ve VoIP hizmetlerini yasadışı hale getirmeyi amaçlıyor. Kanun, temel olarak şirketlerin kendi VoIP hizmetlerini sağlamalarına engel olmaya çalışsa da, kanunda yer alan bir satır, Skype ile internetten arama yapmak, bir ülke vatandaşının 3 sene hapis ile cezanlandırılmasını sağlayabilir.

Dahası, ülkede 2002'de onaylanan bir yasaya göre internet yoluyla sesli iletişim ve faks hizmetlerini kullanmak yasaklanmış bulunuyor.

Blog yazarlığı ve e-posta iletme

Bazı otoriter yönetimler, hoşlarına gitmeyen her tür konuşmayı bastırmak isteyebiliyorlar. Örneğin 2005'deki Human Rights Watch raporuna göre Suriye hükümeti, vatandaşlarını fikirlerini çevrimiçi olarak paylaşmaktan alıkoymuştu. Bununla da kalmayan hükümet, politik şakaları e-posta ile iletmeyi de yasaklamıştı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık