Bakan Elvan'dan enflasyon ile mücadele mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon ile mücadelede kararlılık mesajı verdi. Bakan Elvan, "Enflasyon ile mücadeleyi bu ülkenin refahı için kazanılması gereken bir savaş olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı. Elvan, likidite sıkıntısı çeken firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Elvan'dan enflasyon ile mücadele mesajı
  • 11 Haziran 2021, Cuma 12:50

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan enflasyon ile mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Enflasyonun nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin önündeki en temel engel olduğunu belirten Bakan Elvan, "İşte bu yüzden enflasyon ile mücadeleyi bu ülkenin refahı için kazanılması gereken bir savaş olarak görüyoruz. Sorunu bütüncül bir şekilde ele alıyoruz. Fiyat istikrarı ve cari açık da ekonomi politikalarımızın odağında bulunuyor." dedi.

"FİYAT DALGALANMALARININ ÖNÜNE GEÇMEYİ PLANLIYORUZ"

Son dönemde üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasındaki artan makastan rahatsızlık duyduklarını ifade eden Bakan Elvan, "Yapısal politikalara hız kazandıracağız. Yakın zamanda kuracağımız fiyat istikrarı komitesi enflasyon üzerinde risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm üretecek. Verimliliği odağımıza alalım üretim yapısında kalıcı ve rekabetçi yağıyı hakim kılıp fiyat dalgalanmalarının önüne geçmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakit sermaye artırımında yüzde 50 olan kurumlar vergisi indiriminin, sermayenin yurt dışından getirilmesi durumunda yüzde 75 uygulanmasına ilişkin düzenleme yapacaklarını ifade eden Elvan, likidite sıkıntısı çeken firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için destek vereceklerini de söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık