Almanya'da istihbarat WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek

Almanya Federal Meclisi'nde kabul edilen yasa ile istihbarat kurumları WhatsApp ve benzeri uygulamalardaki yazışmaları okuyabilecek.

Almanya'da istihbarat WhatsApp yazışmalarını okuyabilecek
  • 11 Haziran 2021, Cuma 12:45

Almanya'da tartışmalı bir yasa tasarısı Federal Meclis'ten geçti. Hükümetin hazırladığı ve daha önce Bakanlar Kurulu'ndan geçen tasarı 280'e karşı 355 oyla kabul edildi, dört milletvekili çekimser kaldı.

İSTİHBARAT WHATSAPP YAZIŞMALARINI OKUYABİLECEK

Yasaya göre, istihbarat kurumları özellikle ülkenin iç istihbarat servisi Alman Anayasayı Koruma Teşkilatına (BfV) WhatsApp ve benzeri uygulamaları izleme imkanı verilecek ve BfV’nin kişileri takip etmesinin önündeki engeller kalkacak. Alman hükümeti, bu yasayla özellikle aşırı sağla mücadelede BfV ile Askeri İstihbarat Servisi (MAD) arasındaki iletişimi iyileştirmeyi hedeflediklerini savundu.

MUHALEFET PARTİLERİNDEN TEPKİ

Muhalefet partileri, yasanın vatandaşların haklarına müdahale ettiğini söyledi. Sol Parti Milletvekili Andre Hahn, yasanın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtirken, Yeşillerden Konstantin von Notz, bu şekilde hiçbir saldırının engellenmeyeceğini aktardı.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Uli Grötsch, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada yasayı savunarak, "Teröristler ve aşırılık yanlıları artık birbirleriyle telefonda konuşmuyor, kısa mesajları da yazmıyorlar. Bunların yerine mesajlaşma servisleri aracılığıyla şifreli biçimde iletişim kuruyorlar" dedi. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Michael Brand ise saldırıya uğrayan bir hukuk devletinin uygun şekilde ve kararlılıkla kendini savunması gerektiğini ifade etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık