Almanya Havalimanı 6 Bin Euro Maaşla 2 Bin İşçi Alımı Başvuru Şartları ve İş Başvurusu Açıklandı

Almanya , havalimanında çalıştırmak üzere 2 bin Türk işçi alımı yapacağını açıklamıştı. Açıklama sonrası başvuru şartları belli oldu.

Almanya Havalimanı 6 Bin Euro Maaşla 2 Bin İşçi Alımı Başvuru Şartları ve İş Başvurusu Açıklandı
  • 06 Temmuz 2022, Çarşamba 16:39

Alman Bakan Açıkladı: Türk personel alımı için başvuruların nasıl yapılacağı açıklandı.

Almanya'da havalimanlarına yapılacak 2 bin Türk personel alımları için Alman basınında art arda haberler yayımlandı. Havalimanlarında ciddi bir yoğunluk olduğu ve personel eksikliğinin ciddi anlamda hissedildiği, personel alımının acilen yapılması gerektiğine yer verildi.

Alman basınında yer alan haberlerden bazıları şu şekilde:

Söz konusu haberlerde şu ifadeler kullanıldı: "Alman havalimanlarındaki personel sıkıntısı nedeniyle federal hükümet Türkiye'den yardımcı işçi çalıştırmak istiyor. Bazı bakanlar bunun ayrıntılarını açıkladı."

"Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği (BDL) başkanı Matthias von Randow, Türkiye'de Alman havaalanlarında bagaj taşımaya yardımcı olabilecek 2.000 eğitimli işçi bulunduğunu söyledi. "

2 BİN İŞÇİYE AYDA 6 BİN EURO MAAŞ VERİLECEK

Söz konusu habere baktığımızda şu bilgiler verildi:

Bu açıklamayı Türkçe'ye çevirdiğimizde Türkiye'den alınacak 2 bin işçiye 6 bin Euro maaş verileceği açıklandı. Bunun yanı sıra kişilere kalacak yer de verilecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Heil, yabancı işçiler için uygun çalışma koşullarının olması gerektiğini söyleyerek, "Her türlü sosyal damping ve sömürüyü ortadan kaldırmak istiyoruz. İşverenler toplu ücret ödemeli ve sınırlı bir süre için uygun konaklama sağlamalıdır"  ifadelerini kullandı.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Konu ile ilgili yapılan açıklamada alınacak işçilerde aranan şartlarla ilgili, "İstihdam için ön koşullar, A2 düzeyinde Almanca bilgisi - yani günlük durumlar hakkında temel bilgi - ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği ( IATA ) tarafından belirlenen standartlara uygun uzmanlık bilgisini içerir." denildi.

Söz konusu haberin Alman  basınındaki verilen video haberi şu şekilde:

ALIMLARIN NASIL YAPILACAĞI AÇIKLANDI

Söz konusu işçi alımının nasıl yapılacağı konusunda da bilgi verildi. Deutsche Welle, personelin İstanbul'dan bir şirket tarafından gönderileceğini yazıyor. Ancak şirketin hangisi olduğu yazmıyor. Yani Almanya Başkonsolosluğuna giderek başvuru yapılamayacak. İstanbul'da bulunan bir aracı şirket tarafından başvurular alınacak.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık