Akşener'e yönelik sözlerine İYİ Parti'den yanıt: Erdoğan suçunu itiraf etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sözlerine yanıt veren İYİ Partili Levent Türkkan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri aslında bir suç itirafıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bugün TBMM kürsüsünden kendi suçunu itiraf etmiştir" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise, "Bu tehditler ilk seçimlerde gideceğini gören Ak Parti'nin boşa çırpınışlarıdır ancak ilk seçimlerde bu çırpınışlar Ak Parti'yi kurtarmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Akşener'e yönelik sözlerine İYİ Parti'den yanıt: Erdoğan suçunu itiraf etti
  • 26 Mayıs 2021, Çarşamba 18:39

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ve Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meral Akşener ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

DW Türkçe'ye konuşan Türkkan, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri aslında bir suç itirafıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bugün TBMM kürsüsünden kendi suçunu itiraf etmiştir" dedi.

"İfadelerinde şantaj var, tehdit var, azmettirme var" diyen Türkkan, "Kiminle yaptı? Oradaki gönderdiği çapulcularla, çetecilerle... 'Türkiye'yi tefecilerin elinden kurtaracağım' diyen adamın çetelerin ağzıyla konuşması nasıl mümkün olabiliyor? Siz hem çetecilerin ağzıyla konuşacaksınız, çetecilere azmettireceksiniz; sonra 'biz Türkiye'yi çetelerden temizleyeceğiz...' Hadi ya! Gidin oradan be!" ifadelerini kullandı.

Türkkan, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu memlekette, 81 vilayetin hepsine birden biz gideriz. Bildiği kim varsa hepsini de göndersin. Ben de buradan hodri meydan diyorum. Bu işler tehdit etmekle, şantaj yapmakla olmaz. Bir cumhurbaşkanına bu ifadeler yakışıyor mu? Bir partinin genel başkanını tehdit etmek hangi demokrasi ile yönetilen ülkede mümkün."

"Bugün artık Saray ve şürekâsı ülke için ciddi güvenlik sorunu haline gelmiştir" diyen Türkkan, şu ifadeleri kullandı: "Bu ülke Saray ve şürekâsından bir an önce kurtulmazsa ülke çetelerin elinde, aynı Venezuela gibi bir hale gelir. Bir an önce erken seçim yapılması lazım. Sadece bu bile Türkiye'de erken seçim yapılması için çok önemli bir gerekçedir."

BAHADIR ERDEM: BU PROVOKASYONLAR AK PARTİ'Yİ KURTARMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün grup toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e. yaptığı tehdit söylemine, İİYİ Parti

Hukuk ve Adalet Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Bahadır Erdem de Erdoğan’a yanıt verdi, “İYİ Parti'nin cesur lideri Meral Akşener de, İYİ Partililer de bu tehditlerle yılmaz” dedi.

Erdem’in açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün Meclis kürsüsünden Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e yaptığı tehdit belki de Türk siyasi hayatının en talihsiz açıklamalarından birisidir. Bu tehdit hiçbir suretle kabul edilemez. İYİ Parti olarak bunu şiddetle reddediyoruz.

Rize'nin halkı, İkizdere'nin halkı Sayın Meral Akşener'i kucaklamıştır. Olaylar sadece AKP'nin trollerinin yaptığı provokasyondur ve boşa çıkmıştır. Şu unutulmasın ki 28 Şubat'ın cesur İçişleri Bakanı Meral Akşener, Milletvekili Meral Akşener, Meclis Başkanvekili ve İYİ Parti'nin cesur lideri Meral Akşener de, İYİ Partililer de bu tehditlerle yılmaz.

Bu tehditler ilk seçimlerde gideceğini gören Ak Parti'nin boşa çırpınışlarıdır ancak ilk seçimlerde bu çırpınışlar Ak Parti'yi kurtarmayacaktır. Bunu unutturmak için yaptıkları bu provokasyonlar Ak Parti'yi kurtarmayacaktır.

İlk seçimde gidecekler ve İYİ Parti iktidara gelerek bu ülkede barışı, huzuru ve hukuku sağlayacak.”

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, grup toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık