Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir işçi güvenlik tarafından dövülerek öldürüldü

Yeni Yaşam'a konuşan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı işçisi, maaşlarını alamadıkları için eylem yaptıkları esnada bir işçinin güvenlik tarafından darbedilerek öldürüldüğünü öne sürdü.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir işçi güvenlik tarafından dövülerek öldürüldü
  • 18 Kasım 2021, Perşembe 16:44

Akkuyu Nükleer Santrali şantiyesinde çalışan bir işçi, maaşlarını alamadıkları için eylem yaptıkları esnada bir işçinin güvenlik tarafından darbedilerek öldürüldüğünü öne sürdü.

Yeni Yaşam'dan Meltem İnci'nin haberine göre “Burası Akkuyu değil, ölüm kuyusu” diyen işçi, baskı ve mobbing altında çok uzun saatler çalıştıklarını aktardı. 2 yıldır Akkuyu Nükleer Santrali inşaat sahasında faaliyet gösteren bir firmada çalıştığı aktarılan işçi, telefonların yasak olduğunu, droneların sürekli işçileri takip ettiğini ekledi.

İş güvenliği uzmanlarının engellendiğini belirten işçi, "İnşaat sahasında bulunan özel şirketlerin iş güvenlik uzmanları tehlike sezdiğinde müdahale edemiyor, çünkü engelleniyorlar. Bir ambulans çağrıldığında, şantiye o kadar yoğun çalışıyor ki zaten trafikten ulaşamıyor. Müdahale gecikiyor" dedi.

"GÜVENLİK TARAFINDAN DARBEDİLEREK YAŞAMINI YİTİRDİ"

Geçen gün, maaşlarını alamadıkları için eylem yaptıkları esnada bir işçinin güvenlik tarafından darbedilerek yaşamını yitirdiğini belirten işçi, “Burada bunlar ne ilkti ne de son olacak” dedi ve ekledi: "Güvenlik ekibinin darbettiği işçi yaşamını yitirdi. Peki, bunun hesabı sorulmayacak mı? Geçen gün ölen, atanamayan öğretmenin ardından yöneticilerden sorguya çekilen dahi olmadı. Sadece bir elektrikçi gözaltına alındı. Kimse gelip denetlemiyor, bilgi de vermiyorlar."

İNTİHAR GİRİŞİMİ

İşçilerin baskı ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapmaya başladıklarını belirten işçi, maaş sorununun hep gündemde olduğunu söyledi.

Geçen sene bir işçinin kule vincin tepesine çıkarak maaşını alamadığı için intihar girişiminde bulunduğunu belirten işçi, “Bu da sosyal medyada çok duyulmadı. Bazı arkadaşlarımız basına ulaşıp bunları haber yaptıramıyor çünkü işlerini kaybetmekten çekiniyorlar. Nitekim o işçi o gün o vincin tepesinden kandırılarak indirildi ardından işine son verildi" dedi.

"İŞ CİNAYETLERİNİN ARTACAĞINDAN KORKUYORUZ"

Santralin 2023 yılında faaliyete başlayacağını ve zaman daraldıkça baskının da artacağını belirten işçi, “Hedeflerine ulaşmak için taşeronları da çoğaltacaklar, işçileri de iki katına çıkaracaklar. Bu durumda böyle güvensiz ortamda iş cinayetlerinin daha da artacağından korkuyoruz” diye konuştu.

 

"SENDİKALAR YOK"

İşçinin, “Peki, sendikalar” sorusuna verdiği yanıt ise şöyle: “Sendikalar da yok. En kötü sendika en iyi işverenden iyidir. Sendika olsa işçinin sorununu taşır ama o da yok. Buraya sendikayı geçtim, bir savcının bile girmek için üç gün önceden izin alması gerekiyor.”

 

İddialar üzerine aradığımız Akkuyu Nükleer A.Ş. Ankara Merkez Ofisinde herhangi bir yetkiliye ulaşamadık.

 

NE OLMUŞTU?

Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin şantiyesinde, taşeron şirketlerde çalışan binlerce işçinin bir kısmının geçen hafta iş bırakarak eylem kararı aldığı öne sürülmüştü. Özel güvenlik görevlilerinin, şantiyede toplanarak maaşlarının ödenmesi çağrısında bulunan işçilere müdahale ettiği iddia edilmişti. Paylaşılan görüntülerde, bir işçiye uçan tekme atıldığı görülmüştü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık