Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?

Devlet ve bazı Büyükşehir Belediyeleri, tüm ihtiyaç sahiplerine nakit para yardımı ve gıda yardımı yapıyor. Devlet tarafından, ihtiyaç sahiplerine daha hızlı erişim için ‘’Açık Kapı’’ adında sosyal yardımlaşma sayfası açtı. Bu sayfa üzerinden (acikkapi.gov.tr/) nakit para ve gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar, kimlik ve iletişim bilgilerini girerek taleplerini iletiyorlar. Açıkkapı yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların hızlı erişim sağlamaları için haber içeriğinde başvuru ekranına ait link verilmiştir. Verilen linki tıklayarak, e-devlet sistemi üzerinden para yardımı, gıda yardımı veya diğer ihtiyaçlarınız için yardım talebinde bulunabilirsiniz. Peki, para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır? Bu soruların cevapları yanı sıra bu haber içeriğinde, İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin para ve gıda yardımı için açmış oldukları başvuru formu da yer almaktadır. Bulunduğunuz ile göre, verilen linkleri tıklayarak, başvuru ekranına ulaşabilir ve taleplerinizi iletebilirsiniz.

Açıkkapı Para ve gıda yardımı başvuru sorgulama nasıl yapılır?
  • 08 Nisan 2020, Çarşamba 17:22

Türkiye’de artan Coronavirüs salgını karşısında binlerce işyeri kapatılırken, on binlerce vatandaş, ya ücretsiz izne ayrıldı ya da işten çıkartıldı. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olan vatandaşların sokağa çıkması yasak ilan edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından, ekonomik sıkıntıya düşen vatandaşlara, devlet tarafından ve bazı büyükşehir belediyeleri tarafından yardım kampanyaları başlatıldı.

Devlet, tüm ihtiyaç sahiplerine hızlı erişim sağlamak üzere yeni bir sosyal yardımlaşma sitesi olan ‘’’’açık kapı’’ adında bir resmi internet sayfası açtı. Açıkkapı yardım başvuru sayfası üzerinden tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların, nakit para yardımı ve gıda yardımı talepleri alınma başlandı. E-devlet sitemi üzerinden yapılan yardım başvuruları, bulunduğunuz bölgedeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal yardım kuruluşlarının değerlendirme havuzuna gönderiliyor. Başvurusu onaylanan herkese, talepte bulundukları yardım kendilerine iletiliyor. Peki, Açıkkapı sosyal yardımlaşma başvurusu nasıl yapılır? Yapılan yardım başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? Kimlere nakit veya gıda yardımı yapılır? Açık Kapı sayfasından hangi işlemler yapılabilir? İşte ayrıntılar…

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuştur.

Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açıkkapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hemen Başvuru ekranından taleplerinizi oluşturmak için BURAYA TIKLAYINIZ ve hemen ardından ‘’Başvuru Yap’’ kısmına tıklayarak kimlik ve iletişim bilgilerinizi girin ve daha sonrasında, cep telefonunuza gelen ‘’Onay Kodu’’ şifresini girin.

BAŞVURU SORGULAMA

Başvurularınızın sonuçlarını ise, yine aynı sayfa üzerinden ‘’Başvuru Sorgula’’ butonunu tıklayın. Başvurunuz sonrası sistem tarafından size verilen numarayı T.C. kimlik numaranız ile birlikte girerek onay kodu gönder butonuna tıklayınız.

Kayıt esnasında girdiğiniz cep telefonu numarasına sistem tarafından SMS olarak onay kodu gönderilecektir. Onay kodunuzu girdikten sonra başvurunuzun detaylarına ulaşabilirsiniz.

Açık Kapı internet sayfası üzerinden yaptığınız yardım talep başvurularınızı E-Devlet üzerinden de takip edebilirsiniz.

AÇIKKAPI SOSYAL YARDIMLAŞMA KİMLERE YARDIM YAPIYOR?

https://www.acikkapi.gov.tr/ sosyal yardımlaşma adresi üzerinden, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan haneler gıda yardımı talebinde bulunabilirler.

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardan yararlanabilirler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlükleri tarafından verilen tüm sosyal yardımları programlarını öğrenmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık