'7 bin çalışanın 6 bin 500'ü FETÖ'cü idi'

İçişler Bakanı Efkan Ala, NTV Canlı yayınına katıldı. Ala,"Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 17-25 Aralık'tan önce yaklaşık 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü FETÖ'cü idi. Onların hepsi temizlendi" dedi.

'7 bin çalışanın 6 bin 500'ü FETÖ'cü idi'
  • 21 Ağustos 2016, Pazar 16:48

"7 BİN ÇALIŞANIN 6 BİN 500'Ü FETÖ'CÜ İDİ"
Bakan Efkan Ala, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında emniyette yapılan temizliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 17-25 Aralık'tan önce yaklaşık 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü FETÖ'cü idi. Onların hepsini temizlendik. Burasının durumu yükseltileceğiz. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak. İçişleri Bakanlığı'ndaki istihbarat birimlerinin fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada alternatifleri sunacağız. Diğer taraftan MİT'in şu andaki hem yapısı hem fonksiyonu, eksiği fazlası ele alınıyor. Gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek olan kurumsal yapı ihtiyacı gözetiliyor. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip, devletin politikasına yol gösterecek, değerlendirecek bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var. MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak ama iç istihbaratta ne kadar alanda görevli olacak onu tartışıyoruz. Şu kesin içerideki emniyet jandarma istihbaratı iç istihbarata bakacak ama değerlendirmeler sonucunda farklı kararlar da alabiliriz" dedi.

ANKARA,()

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık