Tüm yollar yeni havalimanına çıkacak!

Fizibilite çalışmaları biten İstanbul'un üçüncü havalimanı için metro ve hızlı tren ihalesine birkaç ay içinde çıkılacak

Tüm yollar yeni havalimanına çıkacak!
  • 11 Mayıs 2016, Çarşamba 20:40

Gayrettepe ve Halkalı'dan havalimanına hızlı ulaşım imkânı sağlayacak hatta 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi.

İstanbul'da dünyanın en gözde projelerinden biri olarak hayata geçirilen yeni havalimanı ile kent içerisindeki ulaşımın kolayca sağlanabilmesi amaçlanıyor. Hattın yapımı için birkaç ay içerisinde ihaleye çıkılacak. Güzergâhlarda toplamda 70 kilometrelik metro yapılacak. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yeni metronun, mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi. Yeni Havalimanı tren istasyonu, yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçerek, gelecekte yeni bir hızlı tren hattının da kullanılmasına olanak sağlayacak şekilde dizayn edilecek. Ön etütlere göre Yeni Havalimanı raylı sistemi, gayrettepe metro ve Halkalı tren istasyonlarına bağlanacak. Sabah'ın haberine göre, demiryolu hattı ise hızlı trenin havalimanından sonra devam ederek Halkalı İstasyonu'na ulaşmasını sağlayacak şekilde, "havalimanı ekspres treni ile hızlı trenin kullanabileceği" bir özellikte projelendirilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık