Sayıştay, işssizlik fonundan İŞKUR meslek danışmanlarına 162 milyon lira ödeme yapıldığını ortaya çıkardı.

SAYIŞTAY RAPORUNDA ŞOK DETAY Sayıştay, işsizlik fonundan İŞKUR meslek danışmanlarına 162 milyon lira ödeme yapıldığını ortaya çıkardı. Raporda bu durumun yasaya aykırı olduğu tespiti yapıldı

Sayıştay, işssizlik fonundan İŞKUR meslek danışmanlarına 162 milyon lira ödeme yapıldığını ortaya çıkardı.
  • 31 Ocak 2016, Pazar 22:02

Sayıştay’ın Türkiye İş Kuru- mu denetim raporu işsizle- ri şoke edecek skandalları ortaya çıkardı. Müfettişler, İşsiz- lik Sigortası Fonu’nda biriken parayla meslek danışmanlarına ve sözleşmeli personele maaş ödendiğini belirledi. Mevzuata aykırı şekilde yapılan işlemlerle işsizin parasından bu kişilere 162 milyon 245 bin 403 TL öde- me yapıldı. Denetçiler, eski pa- rayla 162 trilyon liraya ulaşan paranın İşsizlik Fonu’ndan öden- mesinin yasaya aykırı olduğunu raporlaştırdı.

MEVZUATA AYKIRI ÖDEME “Türkiye İş Kurumu 2014 Yılı Sayıştay Raporunu” hazırlayan müfettişler milyonlarca işsizi üzecek haksız ödemeler tespit etti. 93 milyar TL biriken İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işsiz yerine çalışanlara maaş ödendiği belge- lendi. Müfettişler,

İŞKUR taşra teşkilatında görev yapan ve Mes- lek Danışmanları ile İŞKUR Ge- nel Müdürlüğünün çeşitli birim- lerde sözleşmeli statüde görev yapan personelin ücret ve ücret benzeri ödemelerinin Fon’dan fi- nanse edildiği görülmüştür” tes- pitini kayıtlara geçirdi. 1,5 MİLYAR AKTARILDI Meslek danışmanları ve söz- leşmeli personelin 657 sayılı ya- saya bağlı çalıştıklarına dikkat çeken müfettişler, bu kişilerin maaşlarının devlet tarafından ödenmesi gerektiğine işaret etti.

2014 yılında İşsizlik Sigortası Fo- nu’ndan kurs ve personel gider- leri için toplam 1 milyar 415 milyon 47 bin 645 TL kaynağın İŞKUR’a aktarıldığı ifade edildi. Raporda, “Bu kaynağın, 161 mil- yon 755 bin 350 TL’si İş ve Mes- lek Danışmanları ücretleri, 490 bin 53 TL’si İŞKUR Genel Mü- dürlüğünde çeşitli birimlerde çalışan sözleşmeli personel üc- retleri ödemelerinde kullanıl- mıştır” yazıldı. YAŞLILARA DA iŞSiZLiK MAAŞI İşsizlik fonundan yaşlılık ay- lığı alanlara da para verildiği tespit edildi.

Sayıştay denet- çilerinin yaptığı incelemeler- de işsize verilmesi için fon- da biriken 52 bin 484 TL hak- sız şekilde yaşlılık maaşı alanlara ödendi. Yaşlılık aylı- ğı alanlara işsizlik maaşı ve- rilmesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun veri erişimine uyguladığı kotadan kaynak- landığını belirten İŞKUR yet- kilileri, yaşlılara haksız şekil- de yatırılan paraların geri alı- nacağı savunmasında bulun- du. Kurum hatası nedeniyle hesabına yatırılan işsizin pa- rasını kullanan 65 yaş üstü kişiler, bu paraları faiziyle geri ödeme şokuyla karşı karşıya kaldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık