Mühendis avına çıktı 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacak

TGSD Başkanı Fayat "Sektörün 2023'e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacak. Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var" dedi

Mühendis avına çıktı 3 milyon kişiye yeni istihdam imkanı oluşturacak
  • 14 Haziran 2016, Salı 17:47

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile İTÜ  Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tekstil  Mühendisliği Öğrencileri kariyer Günleri'nde yeni mezun mühendisler şirket  yöneticileri ile buluştu.

TGSD'den yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin kuruluşunun 100.  yıldönümü olan 2023'te 60 milyar dolar ihracata odaklanan hazır giyim  üreticileri, İTÜ mezunu tekstil mühendislerini firmalarına katmak için  birbirleriyle yarıştı.TGSD ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı  Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği Tekstil Mühendisliği Öğrencileri Kariyer  Günleri, Gümüşsuyu Kampusu'nda gerçekleştirildi.

TGSD Başkanı Şeref Fayat, organizasyonun açılışında, hazır giyim  sektörünün üretimde, istihdamda, ihracatta ve katma değerde imalat sanayisinin  öncüsü olduğunu bildirdi.

Sektörün orta ve uzun vadede bu misyonunu sürdüreceğini vurgulayan  Fayat, 2023'te 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için var güçleriyle  çalıştıklarını dile getirdi.

Sektörün 2023'e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye  yeni istihdam imkanı oluşturacağını vurgulayan Fayat, şunları kaydetti:

"Bu iddialı hedefe ulaşma sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik  edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var. En donanımlı tekstil  mühendisleri ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ'de yetişiyor.  TGSD üyesi firmalarımız bu vizyon sahibi genç mühendislerimizi bünyelerine  katabilmek için büyük efor sarf edecekler. Firmalarımız 10'ar dakikalık  sunumlarla öğrencilere kendilerini anlatacaklar. Bir nevi öğrenci avlamaya  çalışıyorlar. Buradaki ilk görüşmenin ardından önümüzdeki günlerde firmalarla  öğrenciler arasında birebir görüşmeler olacak. Öğrencilerimiz bu görüşmelerin  ışığında kariyerlerindeki ilk firmayı seçecekler."

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin  Çiğdem Gürsoy ise tekstil ve konfeksiyon sektörünün Türkiye'nin en yüksek katma  değeri üreten sanayi dalı olduğunu vurgulayarak, bunu destekleyecek tekstil  mühendisleri yetiştirdiklerini bildirdi.

Gürsoy, "Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi  marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişmekte. Artık sektör yükte hafif  ama pahada ağır üretimin bilincinde. Tekstil mühendisliğinin önemi bu bağlamda  daha da arttı. Türkiye'nin yüksek katma değerli ihracat stratejisini destekleyen  teknik tekstiller, her geçen gün ürün yelpazesini genişletiyor. Öte yandan  ülkemizde ithalata getirilen ek vergiler ile iç pazardaki üretim artmaya devam  ediyor. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi olarak, sektörümüzün  desteğiyle genç mühendis, tasarımcı ve pazarlamacılar yetiştirmeye devam  edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık