ARABULUCU İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ KONULAR

Toplumumuzda birçok kişi arabuluculuk sistemini farklı olarak algılamaktadır. Arabuluculuk işlemi, yargılamanın bir ayağıdır. Arabuluculukta anlaşan kişiler bir daha dava açamazlar. Mazerette kabul edilmez

ARABULUCU İLE İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ KONULAR
  • 19 Haziran 2019, Çarşamba 16:30

 Dolayısı ile Türk milleti olarak genelde birçok evraka imza atıyor ve ardından çeşitli mazeretler üretiyoruz. İmzaladığınız evrakların içeriğini lütfen iyi okuyun. Sonrasında ağlamak, sızlamak para etmiyor.
1- İşçi avukata vekâlet verdiği zaman avukat veya kendisi arabuluculuk bürolarına gider ve başvurur.
2- Adalet Bakanlığı tarafından bir arabulucu ataması yapılır. Arabulucu kişi ve tarafları arar. Ve beraberce bir toplantı günü belirlenir.
3- Taraflar toplantı günü gelir. Toplantı gününde şayet işveren anlaşmak isterse teklifini sunar. Avukat ta müvekkilini arayıp bu teklifi değerlendirir. Şayet işçi teklifi kabul ettiği zaman, anlaşma sağlanır ve işçi bir daha dava açamayacak ve talep edemeyecek şekilde arabuluculuk işlemi biter.
4- Bir diğer seçenek ise işveren tarafından gelen ben anlaşmak istemiyorum beyanıdır. Tutanaklar tutulur artık dava açılması gerekir.
5- Arabuluculukta bitme süresi 1 aydır 1 aya kadar dosya burda bekler 1 ay sonra karara bağlanır bazen de daha erken olabilir Avukatların da dava açma süresi 14 gündür
6- Arabuluculukta anlaşma olması halinde arabuluculuk ücretinin %3’ünü işçi, %3’ünü de işveren ödemek zorundadır. Örnek olarak KONYAR Hukuk Bürosu genel olarak %3’ü de işveren ödemesini istiyor. Çünkü işçi işveren kadar zengin değildir. Böyle yaparak arabuluculuk ücretini işverene yükletiyor. Burada da işçi zayıf olduğu için İŞÇİYİ KORUMA İLKESİNİ uygulamaktadır.

Arabuluculuk sisteminin özeti bu şekilde olup tüm ihtimaller böyledir ve sonuçlanır. KONYAR Hukuk Bürosu arabuluculuk işlemleri de yapmaktadır.

       Abdurrahman KONYAR 

İş ve sosyal güvenlik hukuk bilgilendirmesi

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık