2020 Yılı Özel Güvenlik Görevlisi ÖGG Eğitim Bitiş ve Sınav Tarihleri (YENİ TARİHLER)

Özel Güvenlik Sınavları -Son yıllarda birçok gencin iş hayatına girişinde önemli bir yere sahip olan güvenlik görevlisi personeli olabilmek için özel güvenlik eğitimi kurslarına devam etmek ve sınavlarına girmek gerekmektedir. Sınavlara girip başarılı olan adaylar güvenlik görevlisi iş başvurusu yapabilmektedir. Kamu kurumları ve özel iş yerleri, güvenlik kartı bulunmayan kişileri istihdam edememektedir. 2020 Özel Güvenlik Sınav Takviminin yayınlandı.

2020 Yılı Özel Güvenlik Görevlisi ÖGG Eğitim Bitiş ve Sınav Tarihleri (YENİ TARİHLER)
  • 30 Mart 2020, Pazartesi 18:02

  Son yıllarda güvenlik eleman alımı yoğunlaştığından dolayı güvenlik kurs sayısı da artış göstermektedir. Özel Güvenlik kursları belli program dahilinde kursiyerlere güvenlik sertifikası alabilmeleri için yardımcı olmakta ve adaylar da bu kurslarda özel güvenlik kursu ile mesleği öğrenmektedirler. Adaylar yılın belli tarihlerinde özel güvenlik sınavlarına girerek bilgileri ölçülmekte ve sınavda başarılı olan adaylar sertifika alarak, iş başvuruları yapabilme hakkına sahip olmaktadırlar. Kamu kurumlarında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kadroya geçişlerinin ardından daha da bir önem kazanan bu meslekle ilgili en önemli aşama, gidilen özel güvenlik kursunun ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olabilmektir. Kamu kurumları ve özel iş yerleri, güvenlik kartı bulunmayan kişileri istihdam edememektedir. Devam eden özel güvenlik temel ve yenileme eğitimlerine ikinci bir talimata kadar ara verilebileceğinden, 20/03/2020 tarihi itibari ile özel güvenlik temel ve yenileme eğitim başlangıç bildirimi alınmayacaktır. ÖGNET sistemi üzerinden eğitim başlangıç bildirimleri de kapatılmıştır. Planlanan Hizmetiçi eğitim atışları da Valiliklerce uygun görülecek ileriki bir tarihte yapılmak üzere ertelenecektir. 05/04/2020 tarihinde yapılması planlanan Özel Güvenlik 87. Temel Eğitim ve 63. Yenileme Eğitimi Sınavının 06/06/2020 tarihinde yapılması planlanan Özel Güvenlik 88. Temel Eğitim ve 64. Yenileme Eğitimi Sınavı ile birlikte yapılacaktır. 21/04/2020 tarihinde yapılması planlanan Özel Güvenlik Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı ile 23/06/2020 tarihinde yapılması planlanan Havalimanlarının Kargo Bölümünde Görev Yapacak Patlayıcı Madde Tespit Görev Köpeği ve İdarecisi Sınavı daha sonra bildirilecek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Devam eden özel güvenlik temel ve yenileme eğitimlerine ikinci bir talimata kadar ara verilecektir. Ertelenen sınavlar nedeniyle kimliğini yenileyemeyen özel güvenlik görevlileri ile görev hayvanı ve idarecisi kimliğine sahip kişilerin kimlik geçerlilik süreleri yapılacak olan ilk sınava kadar geçerli sayılacak, haklarında adli ve idari işlem yapılmayacak, bu kapsamda olupta ÖGNET’ten bildirimi yapılamayan özel güvenlik görevlilerinin fiziki bildirimleri kabul edilecektir. Özel güvenlik işlemlerine ilişkin diğer konularda Valilikler tarafından alınan kararlar uygulanacaktır.  

ÖZEL GÜVENLİK DENETLEME BAŞKANLIĞI 2020 YILI SINAV TAKVİMİ S.N. SINAVIN ADI SINAV TARİHİ EĞİTİM BİTİŞ TARİHİ

1 ÖZEL GÜVENLİK 86. TEMEL EĞİTİM VE 62.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI  9 Şubat 2020 Pazar 3 Ocak 2020 Cuma

2 ÖZEL GÜVENLİK 87. TEMEL EĞİTİM VE 63.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI 5 Nisan 2020 Pazar 28 Şubat 2020 Cuma

3 ÖZEL GÜVENLİK 88. TEMEL EĞİTİM VE 64.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI 6 Haziran 2020 Cumartesi 1 Mayıs 2020 Cuma

4 ÖZEL GÜVENLİK 89. TEMEL EĞİTİM VE 65.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI 16 Ağustos 2020 Pazar 10 Temmuz 2020 Cuma

5 ÖZEL GÜVENLİK 90. TEMEL EĞİTİM VE 66.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI 11 Ekim 2020 Pazar 4 Eylül 2020 Cuma

6 ÖZEL GÜVENLİK 91. TEMEL EĞİTİM VE 67.YENİLEME EĞİTİMİ SINAVI  13 Aralık 2020 Pazar 6 Kasım 2020 Cuma

7 B SINIFI ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK SINAVI 2 Mayıs 2020 Cumartesi  

8 SİLAH TAMİR YERİ AÇMA SINAVI 12 Temmuz 2020 Pazar  

9 A SINIFI ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK SINAVI 6 Eylül 2020 Pazar  

10 C SINIFI ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK SINAVI 1 Kasım 2020 Pazar  

11 ÖZEL GÜVENLİK GÖREV KÖPEĞİ VE İDARECİSİ SINAVI 21 Nisan 2020 Salı  

12 ÖZEL GÜVENLİK GÖREV ATI VE İDARECİSİ SINAVI 9 Haziran 2020 Salı  

13 HAVALİMANLARI KARGO BÖLÜMÜNDE GÖREV YAPACAK ÖZEL GÜVENLİK GÖREV KÖPEĞİ VE İDARECİSİ SINAVI 23 Haziran 2020 Salı 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde yetkilendirilen ve görevlendirilen Özel Güvenlik Görevlisi olmak için 2017 takvim yılında 6 sınav yapılması kararlaştırılmıştı. Özel Güvenlik Görevlisi olmak için eğitim kurumlarında yapılan eğitim programlarına katılmak gerekmektedir. Eğitim sonrası Özel güvenlik sınavına girmek gerekiyor. Yapılacak olan sınavda 100 soru soruluyor ve 60 puan alan adaylar sertifika alma hakkına sahip oluyor. Sınavı geçemeyen adaylar sonra ki son 4 sınavda başarılı olmaya çalışıyor. Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hemde sınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor. Güvenlik Görevlisi mesleği, son zamanların en gözde ve yoğun talep gören meslekleri arasında. İlk etapta adaylar Özel Güvenlik Kursu ile mesleği öğreniyorlar. Ardından Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınavına katılıyorlar ve Özel Güvenlik Sertifikalarını ayrıca kimliklerini alıp istedikleri yerlerde işe başlama hakkına sahip oluyorlar. Güvenlik görevlisi kartları da iki gruptan oluşmaktadır. Güvenlik eğitimine katılan kursiyerler güvenlik kimlik kartlarını taşıdıkları kriterlere göre silahlı güvenlik kartı ya da silahsız güvenlik kartı almaktadırlar.kamuajans

 

ÖZEL  GÜVENLİK HAKLARI 

SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN!

facebook bizi takip edin

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık