2.234 bekçi alımı için sınav yönetmeliği değişti

Emniyet Genel Müdürlüğüne Ait Kadrolarda Düzenleme Yapılması Hakkında Karar ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİNE GİRİŞ SINAVI YÖNETMELİĞİ Çarşı ve mahalle bekçiliğine giriş sınavları bu Yönetmelikte belirtilen şekil ve usullere göre yapılır.

2.234 bekçi alımı için sınav yönetmeliği değişti
  • 02 Nisan 2016, Cumartesi 11:11

1966 tarihli Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınav yönetmeliği, 2 Nisan 2016 tarihi itibariyle değişti

Değişiklik sırasında, 40 maddelik yönetmeliğin yarısı değişti.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınav Yönetmeliği, 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununa dayanılarak yürürlüğe konulmuş bir Kanun... Bu Kanunun 7. maddesinde "Bekçiliğe giriş sınavla olur. Sınav şekil ve usulleri İçişleri Bakanlığınca düzenlenecek bir Yönetmelikle belirtilir." hükümleri yer almaktadır.

İşte İçişleri Bakanlığı bu hükme dayanarak 1966 yılında yürürlüğe koyduğu yönetmeliği 2 Nisan 2016 tarihi itibariyle değişmiştir.

18 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kadro kararnamesiyle, Emniyet'e 2.234 adet Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu verilmişti

2 Nisan 2016 tarihli değişiklikle, bekçi kadrolarına giriş sınavını düzenleyen maddeler yeniden ele alınmıştır. Bu düzenleme, Valiliklerin yakın bir zamanda bekçi alımına başlayacağını göstermektedir.

Zira yönetmeliğe göre ilanı Valilikler yapmakta, sözlü ve yazılı sınav uygulanmakta ve tüm süreci Valilikler yönetmektedir.


2 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğinin karşılaştırmalı maddelerini görmek için

Bekçiliğe Giriş Sınav Yönetmeliğinin tam metni için

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.AspxMevzuatKod=7.5.9180&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=

772 sayılı Kanun için http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.772.pdf

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık