YURTTAN 1 MAYIS MANZARALARI

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yurt genelinde böyle kutlandı İşte İstanbul'dan kareler...

YURTTAN 1 MAYIS MANZARALARI
  • 01 Mayıs 2016, Pazar 18:01

Bu yıl ilk kez Bakırköy'de kutlanan İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliği, önceki yıllara göre sönük geçti. Saat 13.00'de başlayan ve katılımın düşük olduğu görülen Bakırköy'deki 1 Mayıs etkinliklerinde, henüz konuşmaların devam ettiği saatlerde meydanın boşalmaya başlaması dikkat çekti. Gaziantep'te düzenlenen bombalı saldırı haberinin de etkisiyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanında, HDP'li grupla polis arasında kontrol noktasında tartışma çıktı, polis müdahalesi geldi. DİSK Genel Başkanı Beko, "Taksim'de 1977'de katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz, kimse de vazgeçiremez" derken, KESK Eş Genel Başkanı Özgen ise, "Taksim'i yasaklayarak hafızaları sileceklerini sananlara sesleniyorum; Taksim'e çıkacağız ve yasaklayanlara hesap soracağız" dedi. İstanbul Valiliği saat 17.30 itibariyle, 1 Mayıs nedeniyle kentte yasadığı gösteri ve yürüyüş yapan 207 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Bakırköy Pazar Alanı'ndayoğun güvenlik önlemleri alındı. Saat 13.00'de başlayan kutlama programına aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Haziran Hareketi, Çarşı Grubu, CHP ve HDP üyeleri kortejler halinde sahne önüne geldi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık