ÜNYE BELEDİYE’SİNDE 9 YILDIR TAŞERON İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN HATİCE EMİL

ÜNYE BELEDİYE’SİNDE 9 YILDIR TAŞERON İŞÇİ OLARAK ÇALIŞAN HATİCE EMİL
  • 18 Haziran 2014, Çarşamba 17:54

Ünye Belediye’sinde 9 yıldır taşeron işçi olarak çalışan Hatice Emil, işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasını kabullenemeyen genç kız, bir kutu hap içerek intihar etti. Hastaneye kaldırılan genç kız yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

9 yıl önce Ünye Belediyesi mezarlıklar müdürlüğü bünyesinde taşeron işçi olarak göreve başlayan Hatice Emil, görev yaptığı birimin Ordu Büyükşehir’e devrolmasının ardından işten çıkarıldı. Aldığı asgari ücretle annesi ile birlikte daha önce vefat eden kardeşinin iki çocuğuna da bakan Hatice Emil, depresyon ilacı içerek canına kıymak istedi. Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren genç kızın hayati tehlikesi bulunuyor.

Hatice Emil, 9 yıl önce Ünye Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde taşeron işçi olarak işe alındı. Belediye santralinde görevlendirilen 33 yaşındaki Emil, işe girdiği tarihten bu yana belediye santralinde görev yapıyordu. Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte Ünye Belediyesi’nin bir çok birimi Büyükşehir’e devrolurken, bunlardan biride mezarlıklar müdürlüğü oldu. Mezarlıklar Müdürlüğü’nde yeniden yapılanmaya giden Ordu Büyükşehir Belediyesi, taşeron işçi olarak çalışan Hatice Emil, 30 mart seçimlerinin ardından yaklaşık 2 ay süreyle maaş almadan ve akıbetinin ne olacağını bilmeden çalıştıktan sonra 25 gün önce işten çıkarıldığını öğrendi.

Kirada oturan ve 70 yaşındaki annesi ile birlikte 2 de yetim yeğenine aldığı asgari ücretle bakan Hatice Emil, yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden bunalıma girip evde bulunan depresyon haplarını içerek intihar etmek istedi. Annesi tarafından evde cansız ve ağzı köpürmüş halede bulunan genç kız, yakınları tarafından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede midesi yıkanan ve yoğun bakıma alınan genç kızın, içtiği ilaçların kanına karıştığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Gerekçe Gösterilmeden İşten Çıkarıldı

Hatice Emil’in çaresizlik yüzünden intihata kalkıştığını belirten Abla Fatma Öksüzoğlu, “Kardeşim Ünye Belediyesinde 9 yıldır çalışıyor. Belediye santralinde görevli idi. 25 gün önce işine gerekçe gösterilmeden son verildi. Üstelikte seçim öncesi kimsenin işten çıkarılmayacağına dair söz verilmişti. İşten çıkartmadan önce 2,5 ay maaşsız çalıştırıldı. Maaşı ödenmediği halde 1 gün öncesi personel müdürü tarafından “otur oturduğun yerde” denilmişti ama bir gün sonra işe gittiğinde Hatice Hanım senin işine son verildi dendi. Hatice’de bunun bunalımına girdi. Dün saat 4 civarında 2 kapsül ilacı yuttu. Buraya zorla yetiştirdik ve yoğun bakımda. Bizim babamız yok, 9 yıl önce vefat etti. Yanında 70 yaşında annem var ve iki yıl önce eşi vefat eden biraderimin 2 tane yetimine bakıyor. Kendisi ile birlikte 4 boğaza bakıyordu ve asgari ücretle çalışıyordu. Bunu belediyenin bütün personelleri biliyor” dedi.

Yapacak Bir Şey Yok Dediler

İşten çıkarıldığı için canına kıymak isteyen Hatice Emil’in eniştesi Osman Öksuzoğlu ise, “Belediye santralinde 9 yıldır da çalışıyordu. 25 gün önce bir anda işine son verildi. Bunun üzerine görüşmeye gittiğim belediye yetkilileri yapacak bir şey yok diyerek beni geri çevirdiler. Hakları verilmeden sokağa bırakılmasını onuru ve gururuna yediremedi ve intihar etti ve şuanda Ünye Devlet Hastanesinde yoğun bakımında hayati tehlikesi devam ediyor. Bunların sorumlusu Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanlarımız, Sayın Belediye Başkanlarımız kimselerin mağdur olamayacağını, kimsenin işten çıkarılmayacağını, işte yoksul ailelere sahip çıkmak buysa, adalet Türkiye’de bu ise lanet olsun böyle adalete. Zengini yukarıya çıkarmak adalet değildir. Büyük haksızlık, büyük dengesizlik vardır ve bunlara da artık birinin dur demesi lazımdır. Dur denmesini de istiyoruz” diye konuştu.

birde belediye bakalım bunlara para var işçiler para yok

http://www.milliyet.com.tr/ozel-kalem-mudurunun-aski-internette/turkiye/sondakika/30.08.2010/1282752/default.htm

birde bun bakın

http://ordugundemi.com/haber_4578_unye-belediyesinin-yolsuzluk-iddialari-inceleniyor.html

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık