TÜRK EĞİTİM VAKFI DERS ZİLİ FONU ile AFET BÖLGELERİNDE PREFABRİK OKUL YAPACAK!

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle hasar alan okulların yerine geçici hizmet verecek okulların yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzalanan protokolle Ders Zili Fonu’nu hayata geçirdi! Proje kapsamında bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle yapılacak 4 ve 6 derslikli prefabrik okullar, afet bölgelerinde eğitimin devamı için MEB’e teslim edilecek. Afetten etkilenen bursiyerlerinin yanı sıra temel eğitim çağındaki tüm çocuklar ve gençler için seferber olan TEV’in Ders Zili Fonu için internet sitesi üzerinden bağış yapılabiliyor

TÜRK EĞİTİM VAKFI DERS ZİLİ FONU ile AFET BÖLGELERİNDE PREFABRİK OKUL YAPACAK!
  • 11 Mayıs 2023, Perşembe 20:47

Tam 56 yıldır başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği veren Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), ülkemizin yaşadığı en yıkıcı depremlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından eğitimin sürmesi için Ders Zili Fonu ile seferberlik başlattı.

Ders Zili Fonu’nda toplanan bağışlarla yıkılan veya hasar olan okulların yerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle ihtiyaç duyulan bölgelerde geçici olarak hizmet verecek prefabrik okullar yapılacak. İhtiyaca göre, 4 ve 6 derslikli olarak yapılacak prefabrik okullar, tüm temel donanımları tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek.

“Eğitim, en sağlam temeldir.”

Prefabrik okulların gelecek eğitim döneminde kullanıma hazır olmasını hedeflediklerini belirten TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, “Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için hepimizin el ele vermesi gerekiyor. Bölgede çok fazla ihtiyaç var. Biliyoruz ki eğitim, en sağlam temeldir. Okullarda ders zili tekrar çalsın, sıralar öğrencilerle dolsun diye hayata geçirdiğimiz Ders Zili Fonu ile yıkılan hayalleri yeniden, hep birlikte inşa edeceğiz. TEV olarak, afetzede öğrencilerimizin yanındayız. Bireysel ve kurumsal bağışçılarımızın desteğiyle yapacağımız prefabrik okullarla hiçbir öğrencinin hayalleri, umutları yarım kalmayacak, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olacak,” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin eğitimlerine ders sıralarında devam etmelerini amaçlayan Ders Zili Fonu’na TEV’in internet sitesi üzerinden tek seferlik ya da aylık düzenli bağışlarla destek olunabilir.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık